Raahessa kahden lapsen hengen vienyt palo syttyi todennäköisesti liedestä – isä turmahetkellä humalassa

Raahen Pattijoella Pohjois-Pohjanmaalla syyskuussa sattuneen rivitalopalon todennäköinen syttymissyy oli se, että lieden päälle oli jäänyt kahvinkeitin, kertoo Onnettomuustutkintakeskus. Sen mukaan liesi oli todennäköisesti kytkeytynyt päälle vahingossa. Tulipalossa kuolivat 6- ja 10-vuotiaat lapset.

Onnettomuustutkintakeskus teki polttokokeita, joissa vahvistui, että liesi pystyy sytyttämään keittimen ja että keittimen palon teho riittää sytyttämään keittiön kaapistot.

Palon tutkinta jatkuu

Tapauksen tutkinta jatkuu. Onnettomuustutkintakeskus tutkii nyt palon nopeaa kehittymistä, suurta tehoa ja leviämisestä. Pelastuslaitos kertoi syyskuussa, että palo oli ehtinyt levitä koko rakennukseen, kun se saapui paikalle. Palaneeseen rivitaloon kuului neljä huoneistoa, ja rivitalo tuhoutui kokonaan.

Tutkimuksissa pyritään selvittämään myös, miksi kahden lapsen pelastautuminen epäonnistui. Isä ja yksi lapsi pelastautuivat palavasta asunnosta. Rivitalon muissa asunnoissa olleet ihmiset pääsivät ajoissa ulos rakennuksesta.

Poliisi kertoi syyskuussa, että Pattijoen tulipalossa menehtyneiden lasten isää epäillään kahdesta kuolemantuottamuksesta ja yleisvaaran tuottamuksesta. Poliisin tutkinnassa oli käynyt ilmi, että isä on ollut tapahtumahetkellä vahvasti alkoholin vaikutuksen alaisena.

Tutkintaselostuksen on tarkoitus valmistua ensi keväänä.

Lue myös:

    Uusimmat