Mainos

Raju palo tuhosi espoolaisasunnon täysin ennen kuin kukaan huomasi mitään – uhri yhä tunnistamatta

Poliisi yrittää yhä selvittää Espoon Matinkylässä 23. joulukuuta syttyneen huoneistopalon uhrin henkilöllisyyttä. Poliisi pitää kuitenkin todennäköisenä, että uhri on asunnon haltija. Joulun ja vuodenvaihteen pyhät ovat hidastaneet asian tutkintaa.

– Uhria ei ole vielä 100-prosenttisesti tunnistettu. Lähdemme siitä, että on asunnon haltija, mutta sitä ei voida vahvistaa ennen kun saadaan varmuus, tutkinnanjohtaja Jyrki Kallio kertoo MTV Uutisille.

Uhri on aikaisempien arvioiden mukaa noin 60-vuotias mies. Myös palon syyn tutkinta on yhä kesken, mutta poliisilla ei ole mitään syytä epäillä tässä vaiheessa rikosta.

Uhri löydettiin kuolleena asunnosta, jossa oli muiden asukkaiden huomaamatta ollut käynnissä pitkälle edennyt ja voimakas tulipalo.

– Kerrostalon ylimmän kerroksen asunto oli rakennuksen kulmassa, joka näkyy vain sisäpihalle. Savu ei ollut levinnyt rappukäytävään. Pitkälle edenneen palon huomasi ulkona liikkunut ulkopuolinen henkilö, Kallio tiivistää.

Palo rikkoi asunnon parvekkeen ikkunat ja myös parvekelasitukset olivat rikkoutumassa.

Palo oli niin raju, että naapuriasunnon seinässä oli havaittavissa betoniseinän halkeaminen. Asunnossa oli pelastuslaitoksen mukaan poikkeuksellisen paljon tavaraa, mikä myös vaikutti palon voimakkuuteen.

Poliisi uskoo tutkinnoista saatavan tarkempia tuloksia ensi viikoon mennessä. 


1:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.