Otkes Veikkolan mysteerikuolemista: Varmuus tapahtumista saataneen jo lähipäivinä

Onnettomuustutkintakeskus Otkes on aloittanut alustavan tutkinnan, jossa se selvittää Kirkkonummen Veikkolan kuolemantapauksia yhdessä poliisin kanssa. Tuloksia odotetaan pian.

Otkesin alustavassa tutkinnassa ei ole kyse varsinaisesta tutkinnasta, vaan toimesta, jonka perusteella joko aloitetaan tutkinta tai päätetään, ettei tutkintaa aloiteta.

Onnettomuustutkintakeskus toivoo, että tutkintaa ei tarvitse aloittaa, jotta Veikkolan tapahtumista voitaisiin kertoa julkisuuteen pian.

Poliisi tiedotti eilen, että Kirkkonummen Veikkolassa omakotitalosta on löytynyt neljän aikuisen ruumiit. Se ei ole tiedottanut tarkemmin, mitä asunnossa epäillään sattuneen, mutta rikosta ei toistaiseksi epäillä.

Aiemmin ruumiiden löytöpäivänä maanantaina paikalle oli hälytetty pelastuslaitos epäillyn vaarallisen aineen onnettomuuden vuoksi. STT:n tietojen mukaan tehtävä liittyy kuolemantapauksiin. 

Asunnossa asui tiettävästi iäkäs pariskunta. Otkesin tietojen mukaan kuolleista kaksi oli iäkkäitä ja kaksi nuorempia.

Oudon tapauksen tutkinta on käynnissä

Viranomaisten tutkintatoimet ovat täysin käynnissä, mutta yhä tehdään paikkatutkintaa, kerätään taustatietoja ja odotetaan tutkimustuloksia. Niiden avulla halutaan saada varmuus siitä, mikä vei neljän hengen Veikkolassa.

Onnettomuustutkintakeskuksen Kai Valonen ymmärtää, että tapaus herättää ihmisissä huomattavaa kummastusta, jopa huolta.

– Se tuntuu oudolta tapaukselta, mitä se onkin, hän sanoo.

Epäilyjä ei julkisuuteen: "Valistunut arvaus ei riitä"

Viranomaiset eivät kuitenkaan ole Valosen mukaan liikkeellä tyhjältä pöydältä, vaan asioiden systemaattinen tutkiminen ja tarkastaminen vain vie aikaa.

Toistaiseksi hän ei pysty kertomaan tarkemmin, mitä viranomaiset uskovat asunnossa tapahtuneen. Julkisuuteen tullaan vasta, kun viranomaiset ovat rakentaneet "järkevän tapahtumien kulun" ja sille näytön. Onnettomuustutkintakeskus pyrkii riittävään varmuuteen, jotta se voi seistä väitteiden takana.

– Hyvä, valistunut arvaus ei riitä. Meillä täytyy olla siihen dataa, Valonen sanoo.

– On se vaara, että jos lähdetään hyvällä arvauksella, niin sitten tuleekin jokin käänne. Sitä ei saa käydä.

Tuloksia saadaan pian

Kauaa suuri yleisö ei joutune kuitenkaan odottelemaan selvitystä Veikkolan tapahtumista.

– Tapahtumien kulku saataneen selväksi lähipäivinä tai viimeistään lähiviikkoina. Pyrimme kertomaan tuloksista heti, Valonen kertoo.

Viivästysten syynä olisivat todennäköisimmin lähestyvä joulu ja välipäivien loma-ajat.

Lue myös:

    Uusimmat