Mainos

Raahen kaksoissurma: Poliisi selvittää, onko epäillyllä raahelaismiehellä lisää uhreja

2:09

Keskusrikospoliisi ja Oulun poliisi ovat ryhtyneet selvittämään Raahen kahdesta naisen taposta epäillyn miehen mahdollisia muita henkirikoksia tai väkivallantekoja, kerrottiin keskiviikon Rikospaikka-ohjelmassa.

KRP oli mukana laajan esiselvityksen alkuvaiheessa. Raahen poliisiaseman tutkintayksikkö jatkaa tapauksen tutkintaa, minkä lisäksi ryhmään on lisätty resursseja muista Oulun poliisilaitoksen tutkintaryhmistä. Keskusrikospoliisi tukee tutkintaa.

Esiselvityksen jälkeen poliisi päättää, onko asiassa syytä käynnistää uusi esitutkinta. 

Rikospaikka-ohjelman mukaan poliisilla on kaksoissurman lisäksi ollut "muita syitä" aloittaa esiselvitys epäillyn tekijän mahdollisista aiemmista väkivaltarikoksista. Näitä syitä poliisi ei tässä vaiheessa halua avata enempää.

Syyskuisen kaksoissurman tutkinnasta on uutta tietoa.

Rikospaikka-ohjelman mukaan poliisi pohtii, koventaako se rikosnimikkeen taposta murhaksi 65-vuotiaan uhrin osalta.

– Esitutkinnassa on tullut esille seikkoja, joiden perusteella on vakavasti harkinnassa, vaihtuuko rikosnimike murhaksi vanhemman uhrin osalta. Esille tulleet seikat liittyvät muun muassa teon suunnitelmallisuuteen ja käytetyn väkivallan laatuun, rikoskomisario Jan Sormunen sanoo MTV:lle.

22:27

Tekotavoissa yhtäläisyyksiä

Ylivieska-Raahen käräjäoikeus on vanginnut vuonna 1975 syntyneen miehen todennäköisin syin epäiltynä kahdesta taposta.

25-vuotias nainen löytyi kuolleena lauantaina 16. syyskuuta Raahen keskustasta. 65-vuotias uhri löytyi kolme päivää myöhemmin Piehingissä sijaitsevasta yksityisasunnosta tiistai-iltana 19. syyskuuta. 65-vuotias oli epäillyn äiti.

Molemmat uhrit olivat olleet mahdollisesti kuolleina jonkin aikaa ennen löytymistään.

Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan 25-vuotias nainen ja epäilty olivat olleet ennen tekoa yhdessä. Poliisi selvittää nyt sitä, kuinka pitkään epäilty ja uhri olivat tunteneet toisensa ja olleet yhteyksissä.

Kaksoissurman tekotavoissa on poliisin mukaan yhtäläisyyksiä.

Tapoista epäiltynä vangittu raahelaismies on asunut Raahen keskustassa.

Rikospaikka-ohjelman tietojen mukaan mies on myös ollut useita vuosia Thaimaassa munkkina.

Juttua täydennetty 19.10. kello 12.21: Jutussa kerrottiin, että tapauksen selvitystä jatkavat Oulun väkivaltarikosyksikön tutkijat. Tutkintaa jatkaa Raahen poliisiaseman tutkintayksikkö, ja on saanut lisäresursseja muista Oulun poliisilaitoksen tutkintaryhmistä. Lisäksi Jan Sormusen nimi korjattu juttuun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.