Qualcommilta uusi järjestelmäpiiri puettaviin laitteiseen – entistä pienempi

Mobiililaitteisiin komponentteja valmistava Qualcomm on tänään esitellyt uuden järjestelmäpiirin, joka on suunnattu erityisesti älykelloihin, mutta se saattaa löytyä myös monista muista puettavista älylaitteista. Yhtiö kertoo asiasta tiedotteessaan.

Snapdragon Wear 2100 -järjestelmäpiiri soveltuu puettaviin älylaitteisiin paremmin kuin Snapdragon 400 -järjestelmäpiiri, jota on laajasti käytetty älykelloissa. Uusi Wear 2100 on fyysiseltä kooltaan 30 prosenttia pienempi kuin Snapdragon 400, minkä ansiosta valmistajat voivat tehdä aiempaa ohuempia ja pienempiä laitteita.

Niin älypuhelimissa kuin älykelloissa suurimpia ongelmia on ollut heikko akkukesto. Tällä saralla Snapdragon 2100:n pitäisi tulla apuun, sillä se kuluttaa virtaa 25 prosenttia vähemmän kuin Snapdragon 400.

Järjestelmäpiiristä tulee saataville kaksi eri versiota: toisessa on vain Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteydet, kun toinen tukee myös LTE-verkkoyhteyksiä. Suorittimessa on neljä ARM Cortex-A7 -ydintä, jotka hyrräävät parhaimmillaan 1,2 gigahertsin taajuudella. Wear 2100 tukee parhaimmillaan 640×480 pikselin tarkkuutta, mikä luultavasti riittää varsin hyvin älykelloihin.

Qualcomm esitteli myös uusia Snapdragon-suorittimia älypuhelimiin. Uudet järjestelmäpiirit ovat Snapdragon 425, 435 ja 625. Snapdragon Wear 2100 löytänee tiensä moniin älykelloihin tänä vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat