F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Pyyteetön työ ei riittänyt – Toto Wolff joutui kertomaan Mercedes-kuskille tylyn ilmoituksen

0:35
Mercedes-korvaaja George Russell säväytti Sakhirin GP:n harjoituksissa.

Mercedeksen varakuljettaja Stoffel Vandoorne ei ole ollut tämän viikon iloisimpia F1-kasvoja. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff joutui kovaan paikkaan kertoessaan belgialaiselle, että Lewis Hamiltonia tuuraisi hänen sijaansa Williams-pilotti George Russell.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Sakhirin GP suorana 4.–6.12.
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat klo 18.00
Su: Sakhirin GP klo 19.10, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hamilton antoi positiivisen koronatestin maanantaina, ja Mercedes joutui ottamaan seitsemännen maailmanmestaruutensa jo varmistaneen britin tilalle tuuraajan tänä viikonloppuna kaasuteltavaan Sakhirin GP:hen. Yksi ehdokas oli Mercedeksen varakuski, Formula E -kisakuljettaja Vandoorne, jolla on taustallaan F1-kisakokemusta McLarenilta vuosilta 2016–18.

Mercedes päätyi kuitenkin suojatteihinsa kuuluvaan Williamsin kisakuski George Russelliin. Hän on perustellut valintaa sillä, että toista kauttaan ykkösissä ajavalla brittikuskilla on ensi käden tietoa tämän vuoden F1-autoista ja viime vuonna käyttöön otetuista Pirellin renkaista.

– Stoffel on tehnyt varakuskinamme pyyteetöntä työtä simulaattorilla ajamista ja kisoihin matkustamista myöten. Hänellä on myös kyky ajaa näitä autoja, siitä ei ole epäilystäkään. Ei ollut helppoa kertoa hänelle, että George olisi autossa. En odottanut hänen olevan siitä innoissaan, Wolff sanoi tuoreeltaan.

Viime kaudella Formula E -sarjassa toiseksi sijoittunut Vandoorne olisi ymmärrettävästi mielinyt Mercedeksen F1-ohjaamoon.

– Hän otti tämän ammattimaisesti, ja hänen reaktionsa olivat täysin oikeutettuja. Hän olisi mieluummin autossa kuin ei, ja se on täysin ymmärrettävää. Hän on hieno tyyppi. Hän on toinen kuljettajistamme Formula E:ssä. Hän oli todella hyvä viime vuonna, etenkin kauden loppua kohden, ja luotamme häneen Formula E:ssä.

Russell vastasi perjantaina huutoon Mercedeksellä mainiosti ja oli ykkönen päivän molemmissa harjoituksissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja