Pystykorvan pelastusoperaatio lopetettu Savonlinnassa – koira jahtaa kallionkolossa eläintä eikä halua tulla pois, uusi pelastusyritys huomenna

Savonlinnassa on yritetty tänään pelastaa kallionkoloon tunkeutunutta pystykorvaa. Tapauksesta tiedottaa Etelä-Savon pelastuslaitos.

Pelastuslaitoksen mukaan pystykorva oli mennyt eilen aamupäivällä noin kello 11 kallionkoloon louhikkoisessa metsässä Liimatantiellä.

Koira oli lähtenyt alun perin ajamaan jälkeä lenkillä ollessaan ja juossut jäljen perässä luolan koloon.

Kivet paikalla ovat isoja ja niitä on yritetty siirtää käsivoimin pois, jotta luolaan tai koloon olisi päästy kulkemaan tai ainakin tekemään koiralle toinen kulkureitti ulos. Pelastajat ovat käyttäneet apunaan muun muassa rautakankia ja lapioita.

Paikka on pelastuslaitoksen mukaan niin hankalakulkuinen, ettei kaivinkonetta ole ollut mahdollista tuoda avustamaan kaivamisessa. Paikalla on ollut koiran omistajan ja pelastuslaitoksen lisäksi useita ihmisiä naapurustosta ja kylältä.

Koira yhä luolassa

Koira edelleenkin louhikossa luolassa, mutta pelastustehtävä on lopetettu noin kolmen ja puolen tunnin työskentelyn jälkeen.

– Haukusta päätellen koira pääsee liikkumaan luolassa ja on siellä noin 5–10 metrin syvyydessä kolon suuaukolta ja vaihtaa paikkaa koko ajan. Luolassa on mahdollisesti jokin toinen eläin, jota koira ajaa eikä siksi halua itse tulla ulos, pelastuslaitokselta kerrotaan.

– Omistajan kanssa on sovittu, että tilanne rauhoitetaan paikalla ja huomenna palataan asiaan, mikäli koira ei ole vielä itse tullut ulos.

Asiaan on määrä palata huomenna maanantaina, jos koira ei ole vielä itse tullut ulos.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 16.12.2018 kello 15.50.

Lue myös:

    Uusimmat