Mainos

"Iso poika" pulassa Salossa – liki tuhatkiloista sonnia yritetään nostaa purosta jo toista päivää

Salossa yritetään pelastaa jo toista päivää liki tuhatkiloista puroon uponnutta sonnia. Pelastuslaitos sai hälytyksen pulaan joutuneesta sonnista eilen noin seitsemältä illalla.

Illalla tehdyt nostoyritykset eivät tuottaneet tulosta. Sonnin voimien ehdyttyä pelastustyöt lopetettiin ja niitä yritetään uudelleen tänään.

– Sonni oli alussa hyvinkin stressaantunut ja se oli käyttänyt aika paljon omia voimiaan väärään suuntaan ja kuluttanut ne loppuun, Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Marko Rostedt kommentoi STT:lle

Sonnin on annettu levätä koko aamun. Ennen seuraavaa nostoyritystä eläin on tarkoitus nukuttaa hetkeksi, jotta se saisi kerättyä lisää voimiaan.

– Puhutaan isosta pojasta, Rostedt toteaa.

– Sonninkin panosta tässä tarvitaan, se ei pelkästään miesvoimin ylös sieltä tule.

Vaikea paikka pelastustöille

Puroon juuttunut ”iso poika” on pelastuslaitoksen mukaan noin 800–900-kiloinen siitossonni. Pelastustöitä on hankaloittanut vaikea pelastuspaikka.

– Sonni on sellaisessa purossa, jossa on korkeat reunat. Pelastustyö tulee vaatimaan paljon aikaa.

Sonnin alle on rakennettu puista tukea, jotta eläin ei pääsisi valumaan enää alaspäin. Pelastustöitä jatketaan mahdollisesti iltapäivällä ja pelastuslaitos kutsutaan uudelleen apuun tarvittaessa.

– Eläinlääkäri nyt katsoo, mitä sille voidaan tehdä.

Pelastuslaitoksen mukaan ainakin sonnin omistajan edustaja oli aamulla toiveikas, että eläin saadaan tänään pois pinteestä.

– Hän sanoi, että nyt on vähän erilainen meininki sonnilla kuin eilen.

Alla uutispätkä Liekki-sonnista, joka aiheutti kohinaa koko kesän vuonna 1997 Hausjärvellä. Liekki karkasi toukokuun lopulla ja mieltyi elämään lähimetsissä, eikä sitä saatu takaisin edes nukutuspiikillä.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.