Pystyisitkö samaan? Kuninkaallisissa ristiäisissä nautittiin seitsemän vuotta vanhaa kakkua

1:32

Iso-Britannian kuninkaallinen perhe osoittaa todellista sitoutumista perinteisiin. 

VIDEO: Kuningatar Elisabet jätti prinssi Louisin ristiäiset väliin

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kolmannen lapsen, prinssi Louisin ristiäisiä vietettiin maanantaina 9. heinäkuuta. 23. huhtikuuta syntynyt pieni prinssi kastettiin samassa kirkossa, jossa myös hänen isoveljensä 4-vuotias prinssi George kastettiin. 

Kuninkaallisen perheen virallisten kotisivujen mukaan Louisilla oli yllään kasteen aikana perinteinen valkoinen, pitsinen kastemekko, jota myös hänen veljensä sekä siskonsa prinsessa Charlotte, 3, käyttivät omissa ristiäisissään. Kastemekko on kulkenut kuninkaallisessa perheessä siitä lähtien, kun kuningatar Victoria käytti sitä ensimmäisen kerran 174 vuotta sitten.

Ristiäisissä käytetty kastemalja on ollut mukana kuninkaallisten vastasyntyneiden ristiäisissä vuodesta 1840 asti. Maljassa on aina Jordan-joen vettä, jolla vastasyntyneen pää sivellään kasteen hetkellä. 

Todellinen testi siitä, kuinka tiukasti haluaa pitää kiinni perinteistä, tuli kuitenkin vasta seremonian jälkeen. Kuninkaallisen perheen sivuilla tiedotetaan myös, että seremonian jälkeen Cambridgen herttua ja herttuatar tulevat isännöimään yksityisen teehetken Clarence Housessa. Vieraille tarjoillaan viipaleita ristiäiskakusta, missä on Cambridgen herttuan ja herttuattaren hääkakusta otettu kerros. 

Prinssi William ja herttuatar Catherine menivät naimisiin vuonna 2011, joten heidän hääkakustaan otettu kerros on seitsemän vuotta vanhaa. Kakku, jota pariskunnan häissä tarjoiltiin, oli lisäksi hedelmäkakku. 

Lähde: Time

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja