Mainos

Rentoa juhlintaa ja perinteiden rikkomista – näin Harryn ja Meghanin rakkauden juhla erosi aiemmista kuninkaallisista häistä

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin hääjuhla oli useilla tavoilla perinteitä rikkova ja eroavaisuuksia edellisiin kuninkaallisiin häihin oli paljon.

VIDEO: "Tahdon!" – Harry ja Meghan saivat toisensa

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin häitä juhlittiin lauantaina 19. toukokuuta Windsorin linnassa. Pari vihittiin St. Georgen kappelissa. 

Kuninkaallisten häiden suhteen aviopari teki asiantuntijoiden mukaan asiat juuri omalla tavallaan. Eroavaisuuksia varsinkin viimeisimpiin kuninkaallisiin häihin, kun prinssi William ja herttuatar Catherine menivät naimisiin vuonna 2011, on paljon. 

Keräsimme yhteen kaikki merkittävimmät tekijät häissä, joiden ansiosta lauantai oli kuninkaallisessa mielessä hyvin perinteitä rikkova. 

Matka alttarille

Häiden järjestelyjä varjosti samalla viikolla esiin noussut kohu, jonka aiheuttaja oli herttuattaren isä Thomas Markle. Mies ilmoitti 14. toukokuuta, ettei hän osallistu tyttärensä häihin.

Markle vetosi peruutuksessaan terveyssyihin, mutta edeltävien päivien aikana oli tullut myös ilmi, että Markle oli tehnyt yhteistyötä paparazzin kanssa lavastettuja valokuvia varten. Marklen oli tarkoitus saattaa tyttärensä alttarille. 

Tämän jälkeen spekulaatiot kävivät kuumana siitä, käveleekö Meghan alttarille yksin, saako hänen äitinsä Doria Ragland kunniatehtävän hoidettavakseen vai kuinka tämä asetelma tulee loppujen lopuksi ratkeamaan. 

Loppujen lopuksi Kensingtonin palatsi ilmoitti, että Harryn isä prinssi Charles tulisi hoitamaan kunniatehtävän ja saattamaan morsiamen puolet matkasta alttarille. Ensimmäisen puoliskon Meghan käveli yksin.

Edellisissä kuninkaallisissa häissä mentiin perinteisemmän kaavan mukaan, kun prinssi Williamin silloinen tuleva vaimo herttuatar Catherine käveli alttarille isänsä Michael Francis Middletonin saattamana. 

Vieraslista

Koska Harry on tällä hetkellä vasta kuudentena kruununperimysjärjestyksessä, häiden vieraslistasta oli mahdollista tehdä hieman vähemmän arvohenkilö- ja kuninkaallispainotteinen. 

Sen sijaan Harryn veljen prinssi Williamin ollessa kruununperimysjärjestyksessä toinen, hänen ja herttuatar Catherinen häissä oli erittäin paljon poliitikkoja sekä ulkomaisia kuninkaallisia. 

Harryn ja Meghanin 600 vieraan listalla olleisiin lukeutui pariskunnan ystäviä, perheenjäseniä, ihmisiä joita pariskunta on tavannut hyväntekeväisyystyönsä kautta sekä Meghanin kollegoja hänen näyttelijänuraltaan. 

Ainoat ulkomaiset kuninkaalliset, ketkä kutsuttiin häihin, olivat Lesothon prinssi Seeiso puolisonsa prinsessa Maberengin kanssa. Harry ja Seeiso ovat ystäviä ja he perustivat yhdessä Sentebale-hyväntekeväisyysjärjestön vuonna 2006. 

Kihlajaisseremonia

Harryn ja Meghanin kihlajaisseremonia St. Georgen kappelissa oli kaikkea muuta kuin perinteinen. Seremonian ohjelmassa oli muun muassa moderneja musiikkiesityksiä, kuten esimerkiksi Kingdom Choirin esittämä tulkinta Stand by me -kappaleesta.

Esitystä seurasi yhdysvaltalaisen pastorin Michael Curryn saarna, jonka pituus venyi pitkälle yli perinteisten brittiläisten standardien. Pastorin esitys sai sosiaalisen median repeämään, sillä aristokraattivieraiden reaktiot puheesta olivat laidasta laitaan hämmentyneen ja väsyneen väliltä.

Muun muassa kuningatar Elisabetin nähtiin pyörittelevän hartioitaan venähtäneen puheen aikana, kun pastori käsitteli rakkautta kaikista mahdollisista keksimistään näkökulmista.

Harryn edesmenneen äidin prinsessa Dianan perheellä oli merkittävä rooli seremoniassa. Ennen häitä Kensingtonin palatsi tiedotti, että Harrylle oli erittäin tärkeää saada äitinsä perhe mukaan seremonian ohjelmaan. Näin ollen Dianan isosisko lady Jane Fellowes luki Laulujen laulun seremonian aikana. 

Williamin ja Catherinen häissä morsiamen perheellä oli merkittävämpi rooli. Tällöin Catherinen veli James Middleton luki Laulujen laulun ja morsiamen sisko Pippa Middleton kantoi Catherinen laahusta kaason roolissa. 

Toinen mekko ja iltajuhlat

Vuonna 2011 Cambridgen herttua ja herttuatar järjestivät iltajuhlansa Buckinghamin palatsissa. Noin 300 vieraan juhlisa sekä Williamin ja Harryn kerrotaan pitäneen puheita, joilla he tekivät kunniaa prinsessa Dianalle.

Sussexin herttua ja herttuatar Harry ja Meghan juhlivat häitään Frogmore Housessa 200 läheisen ystävän ja perheenjäsenen kanssa. Williamin kerrotaan pitäneen "tuhman" bestmanin puheen ja Meghan sen sijaan kiitti kuninkaallista perhettä siitä, että hänet on toivotettu tervetulleeksi. 

Herttuatar Catherine ei pitänyt puhetta omissa häissään ja se, että Meghan teki niin, osoitti asiantuntijoiden mukaan hänen yhdysvaltalaisen puolensa. Yhdysvalloissa on tavanomaista, että myös morsiamet pitävät usein puheen häissään.

Kumpikin morsiamista vaihtoi hääpukuaan illan kuluessa. Vuonna 2011 Catherine vaihtoi ylleen valkoisen satiinisen olkaimettoman iltapuvun sekä villapaidan, kun taas Meghan valitsi lauantaina korkeakauluksisen Stella McCartneyn valkoisesta silkistä tehdyn iltapuvun.

Hääkuva

Yksi suurimmista perinteiden rikkojista oli Harryn ja Meghanin virallinen hääkuva. Vuonna 2011 Williamista ja Catherinesta julkaistiin otos, jossa vastavihitty pariskunta seisoo vierekkäin Buckinghamin palatsissa melko jäykän ja virallisen oloisena.

Harrysta ja Meghanista julkaistiin sen sijaan maanantaina 21. toukokuuta mustavalkoinen kuva, jossa onnellinen tuore aviopari istuu sylikkäin kivisellä portaikolla hymyillen rakastuneena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.