Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pysäytä väsymyksen noidankehä näillä resepteillä – kanttarellipasta, kaalilaatikko ja lohikiusaus

Julkaistu 23.03.2020 10:02
Toimittajan kuva
Silja Välske

silja.valske@mtv.fi

Kari Aihinen yritti pysäyttää väsymyksen noidankehän näillä resepteillä Kaappaus keittiössä -sarjassa. 

Kaappaus keittiössä -sarjan seitsemännessä jaksossa oltiin väsymyksen noidankehässä. Huonot ruokatottumukset aiheuttivat piinaavaa väsymystä turkulaisessa yksinhuoltajaisässä ja tämän aikuistuvissa tyttärissä. Näillä resepteillä Kari Aihinen innosti perhettä kokkaamaan kotona. 

Muiden jaksojen reseptit löydät täältä.

Katso reseptit: 

KAALILAATIKKO

Kaalilaatikko
Kaappaus keittiössä - kaalilaatikko.

1/2 kaali
3 porkkanaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2,5 dl ohrasuurimoita
400 g karitsan jauhelihaa
Curryjauhetta
3 rkl siirappia
tuoretta Meiramia, oreganoa ja lehtipersiljaa

Kuori porkkanat ja pilko ne ohuiksi siivuiksi. Revi kaali palasiksi, ja kuori ja silppua sipulit. Keitä ohrasuurimot reilusti suolatussa vedessä lähes kypsäksi, noin 12 minuuttia. Kun ohra on kypsää, valuta pois ylimääräiset vedet. Paista jauheliha kypsäksi todella kuumalla pannulla.

Ruskista kaalit, sipuli ja porkkana pannulla, mutta varo etteivät ne pala. Mausta vihannekset currylla. Sekoita joukkoon jauheliha ja lisää hieman suolaa ja siirappia.

Voitele uunivuoka ja laita pohjalle ensin ohraa. Lisää päälle kaali-jauhelihaseosta ja tuoreita yrttejä. Toista kunnes kaikki ainekset ovat vuoassa. Lorauta päälle vielä hieman siirappia.

Nosta kaalilaatikko uuniin 200 asteeseen ja kun se saa väriä pintaan, laske lämpötila 150 asteeseen. Kypsytä uunissa vielä noin 45 minuuttia ja anna vetäytyä ennen tarjoilua.

LUE MYÖS: Kari Aihinen haastoi perheen kokeilemaan uutta näillä repsepteillä – ota talteen!

BOUILLABAISSE eli ranskalainen kalakeitto

BouillabaisseKaappaus keittiössä - Bouillabaisse

n 700 gr lohta kuutioina
½ fenkoli
10 cm purjon valkoista osaa
2 porkkanaa
5-6 kiinteämaltoista perunaa
1 punainen paprika
3 valkosipulinkynttä
4 tomaattia
Ripaus sahramia
1 tl paprikajauhetta
1 sipuli
3 dl valkoviiniä (alkoholitonkin käy)
1 purkki tomaattimurskaa
n 8 dl Vettä
½ sitruunan mehu
Suolaa

Suikaloi sipuli ja fenkoli. Viipaloi purjo, porkkanat ja paprika. Kuori ja lohko perunat. Silppua valkosipulinkynnet ja kuutioi tomaatit.

Kuumenna pannulla loraus rypsiöljyä. Kuullota perunoita ja porkkanoita pari minuuttia, jonka jälkeen lisää loput kasvikset. Mausta paprikajauheella ja ripauksella sahramia. Paista tämän jälkeen kasviksia vielä hetki. Lisää valkoviini ja anna kiehua, kunnes viini on melkein haihtunut. Kaada kaikki vihannekset kattilaan ja lisää joukkoon tomaattimurska ja vähän vettä. Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia jotta perunat kypsyvät. Lisää tarvittava määrä vettä ja purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla. Lisää keittoon kuutioitu lohi ja anna keiton kiehahtaa. Laita kansi päälle ja nosta kattila pois liedeltä, kala kypsyy kuumassa liemessä. Voit lisätä keittoon myös katkarapuja mutta lisää nekin vasta lopussa, etteivät katkaravuista tule sitkeitä.

KANTTARELLIPASTA

KantarellipastaKaappaus keittiössä - kanttarellipasta

Tagliatelle-pastaa
1 litra kantarelleja
1 rasia herkkusieniä
1 sipuli kuutioituna
2 valkosipulinkynttä
Voita
Suolaa
Mustapippuria
Sitruuna
Parmesan- juustoa

Keitä pasta kypsäksi reilusti suolatussa vedessä. Viipaloi kantarellit ja herkkusienet.

Nosta kantarellit pannulle, ja kun kaikki vesi on haihtunut, lisää herkkusienet. Muutaman minuutin päästä lisää nokare voita ja sipulit. Kuullota muutama minuutti, mutta älä anna sipulin ruskistua. Lisää valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle keitetty pasta ja sekoita. Lorauta joukkoon reilusti oliiviöljyä ja hienonna päälle persiljaa. Viimeistele sitruunamehulla ja parmesan -raasteella.

CRUDITES eli raikkaat siivutetut vihannekset

Crudites

Kaappaus keit

Nippu retiisejä
2 porkkanaa
½ fenkoli
¼ parsakaali
Jääsalaattia
Kylmää vettä
Jäitä

Siivuta retiisit, porkkanat, parsakaalit ja fenkolit mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Kuorimaveitsellä saat helposti ohuita siivuja.

Laita isoon kulhoon puolet vettä ja puolet jääpaloja. Nosta siivutetut kasvikset jääveteen vähintään puoleksi tunniksi. Lisää sitten revitty jääsalaatti. Nosta vihannekset tarjolle vasta juuri ennen ruokailua ja tarjoile crudites lisukkeena muun ruuan kanssa.

LOHILAATIKKO

Lohikiusaus

500 g lohta
Purjo
1 kg jauhoista perunaa
Tilliä
1 litra kermaa
Suolaa
Mustapippuria

Kuutioi lohi. Kuori ja viipaloi perunat ja pilko purjosta renkaita. Voitele vuoka ja lado perunat, purjot ja lohet kerroksittain vuokaan. Silppua kourallinen tilliä ja ripottele vuoan päälle. Mausta kerma suolalla ja mustapippurilla. Kaada kerma vuokaan vihannesten ja lohen päälle.

Nosta uuniin 200 asteeseen ja kun pinta on hieman saanut väriä, laske lämpötila 150 asteeseen noin puoleksi tunniksi, tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Lisää aiheesta:

Näin syntyy maukas ja värikäs kasviswokki – ota talteen Kaappaus keittiössä -jakson reseptitKari Aihinen kertoo ykkösvinkkinsä ruuanlaittoon – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteenKasviswokki, lihaburger ja Coleslaw – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteen!Paremmat vaihtoehdot pikaruualle – nappaa Kaappaus keittiössä -sarjan neljännen jakson reseptitNäitä reseptejä kokkaa koko perhe – nappaa Kaappaus keittiössä -vinkit talteen!Wokki on helppo arkiruoka – poimi herkullinen resepti talteen
ReseptitKaappaus keittiössäKari AihinenTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Reseptit
  • 04.11.202119:45
    Kaappaus keittiössä

    Katso Kape Aihisen maukkaat reseptit – nappaa Kaappaus keittiössä -kauden viimeisen jakson ohjeet talteen

  • 28.10.202119:50
    Kaappaus keittiössä

    Näin syntyy suussa sulava uunifetapasta – katso Kaappaus keittiössä -jakson reseptit

  • 21.10.202119:55
    Kaappaus keittiössä

    Näin teet täydellisen myskikurpitsapastan – katso Kaappaus keittiössä -jakson reseptit

  • 14.10.202119:30
    Kaappaus keittiössä

    Näin syntyy maukas ja värikäs kasviswokki – ota talteen Kaappaus keittiössä -jakson reseptit

  • 07.10.202119:55
    Kaappaus keittiössä

    Kari Aihinen kertoo ykkösvinkkinsä ruuanlaittoon – nappaa Kaappaus keittiössä -jakson reseptit talteen