Pyrkiikö Instagram haastamaan Youtuben? Tulossa merkittävä muutos videoiden pituuteen

The Wall Street Journalin mukaan Instagram valmistelee uutta ominaisuutta, joka mahdollistaisi jopa tunnin mittaisten videoiden jakamisen kuvapalveluun.

Joko tiedät nämä Instagramin vähän tunnetut ominaisuudet? Katso yllä oleva video!

Instagram voi olla uudistumassa merkittävällä tavalla, jos uusi ominaisuus toteutuu ja kuvapalveluun voi jatkossa julkaista jopa tunnin mittaisia videoita.

Vielä ei ole täysin varmaa, miten ominaisuus tulee toimimaan ja milloin se voitaisiin julkaista. Instagramin kuitenkin kerrotaan neuvottelevan jo eri julkaisijoiden ja muiden sisällön tekijöiden kanssa aiheesta.

The Wall Street Journalin mukaan Instagram keksittyisi uuden ominaisuuden kanssa myös pystysuoraan videokuvaan, kuten Instagram Stories -osiossa.

Tällä hetkellä Instagramin uutisvirtaan voi jakaa maksimissaan 60 sekunnin mittaisia videoita ja Instagramin tarinoihin 15 sekunnin videoita.

Kilpailu Youtubea vastaan kiihtyy

Mashable pitää uudistusta merkittävänä, sillä pidemmät videot muun muassa avaavat uusia mahdollisuuksia mainonnalle. Tällä hetkellä ainoa tapa, jolla erilaiset vaikuttajat ovat voineet jakaa pitkiä videoita Instagramissa, ovat olleet livevideot, joista ei tule ollenkaan mainostuloja.

Samalla pidemmät videot voisivat olla merkittävä kilpailuvaltti Facebookille Youtubea vastaan.

Viime viikolla julkaistun amerikkalaistutkimuksen mukaan Youtube on teinien eniten suosima sosiaalisen median palvelu. Jopa 85 prosenttia amerikkalaisista teineistä käytti Youtubea, kun Instagram tuli hyvänä kakkosena 72 prosentilla.

Facebookin osuus oli nuorten keskuudessa pudonnut jo 51 prosenttiin, kun vielä vuonna 2015 se oli teinien kaikista suosituin sosiaalisen median palvelu.

Instagramin suunnitelma jopa tunnin mittaisista videoista on kuitenkin vasta alustava, joten voi olla, ettei se koskaan toteudu.

Lähteet: MashableThe Verge

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja