Pylly pyörimään! Toimitus testasi trendikkään twerkkaustanssin

MTV Lifestyle testasi dancehall-tunnin.

Dancehall-musiikki on Jamaicalla syntynyt reggaen alalaji, josta voidaan käyttää myös nimeä ragga. Dancehall-tanssissa pääosassa ovat lantion liike ja erilaiset akrobaattiset elementit, kuten päälläseisonta. Dancehall Queen Styleksi kutsutaan on naisten tanssityyliä, jossa on akrobaattisia ja seksikkäitä liikkeitä.

Miten ensikertalaiselta onnistui twerkkaustyyppinen liikehdintä? MTV Lifestyle testasi dancehall-tunnin Helsingin Tanssiopistolla – lue kokemukset!

Testaaja: Nainen, 28, ei tanssitaustaa (muualta kuin yökerhojen hämyisiltä tanssilattioilta)

"Katsoin kauhulla, kun tanssitunnille menijät alkoivat vetää polvisuojuksia ylleen. "Mitä ihmettä täällä oikein tulee tapahtumaan", mietin pienessä paniikissa.

Olin nähnyt pari videota dancehall-tanssityylistä, mikä entuudestaan aiheutti pienimuotoisia paineita. Rakastan tanssimista, mutta se vaatii yleensä pari lonkeroa – ja yökerhon. Lantioliikkeet tai pepun hytkyttäminen eivät kuulu bravuureihini.

Tunnilla oli levoton tunnelma: pelkistä naisista koostuva ryhmä kiherteli, osalla oli myös keskittymisvaikeuksia. Opettaja oli osaava, hurmaava ja tiukka. Tunnilla oli energinen fiilis, mutta ehkäpä itseäni ärsytti tämä levottomuus.

Dancehall-artisteja 

 • Elephant Man
 • Buju Banton
 • Beenie Man
 • RDX
 • Bounty Killer
 • Sean Paul
 • QQ
 • Demarco
 • Konshens
 • Vybz Kartel
 • Mr. Vegas
 • Major Lazer
 • Aidonia

Kun lähes ensiaskeleilta piti mennä päällä seisontaan, kieltäydyin kunniasta. Mutta oli hauska huomata, että meikähän onnistui tekemään sillan (tosin paikaltani, en heittäytymällä kyykystä taaksepäin). Pahinta oli, että teimme paljon kyykkäyksiä – jalkani olivat entuudestaan hurjan kipeät edellispäivän salitreenistä. Tärisin. Kyykkyhetkuttaminen, punnertaminen ja muut liikkeet olivat vaativia. Ja edelleen: kropan hetkuttaminen ei luonnistunut. Miten ihmeessä se oikein tehdään? Tarvitsisin yksityistunnin.

Tunti oli erittäin haastava. Ensikertalainen pääsi kokeilemaan jo opeteltua koreografiaa. Minuun iski kauhea innostus – olisin halunnut oppia sen kokonaan! Lisäksi oli riemuvoitto saada kehuja: olin onnistunut punnertamaan yhdellä kädellä (vaikka en sitä itse huomannut) ja olin keskittynyt.

Loppumetreillä olin aivan poikki! Posket punoittivat, hiki virtasi, sydän hakkasi. Aika loistava treeni! Selvisi myös, miksi niitä polvisuojuksia olisi tarvinnut: polvessani komeilee nyt hervoton mustelma.

Suosittelen tätä, jos kyseinen musiikkityyli on lähellä omaa sydäntä, haluat kunnon hikitreenin etkä pelkää mustelmia."

Testaaja: Nainen, 28, ei tanssitaustaa

"Rakastan reggaetonia ja kaikkea pyllynpyöritysmusiikkia, joten odotukset olivat korkealla. Kerrankin laji, jossa muhkeasta takamuksesta olisi hyötyä!

Kuvittelin saavani lanteet liikkeelle, mutta putosin koreografiassa kärryiltä heti kättelyssä. Melko nopeasti selvisi, miksi muilla tanssijoilla oli jaloissaan polvisuojat. Oli vaikea kuvitella olevansa alkeistunnilla: koreografiaan kuuluikin siltakaatoja, käsilläseisontaa, spagaatteja ja kuperkeikkoja, jotka jäivät minulta tekemättä. Huimat liikkeet olisi sitten pitänyt saada vielä yhdistettyä seksikkääseen pepun hytkytykseen. Apua! Jossain vaiheessa huomasin vain katsovani ihmetyksen vallassa muiden liikkeitä. Mitenköhän kauan pitäisi treenata, että pystyisi samaan?

Opettaja oli aivan huikea persoona, ilmapiiri oli vaikeita liikkeistä huolimatta ihanan vapautunut. Tanssimisesta en saanut onnistumisen elämyksiä, mutta ainakin tuli hiki. Tunti suorastaan tursusi naisenergiaa, ja jos ei muuta niin sai seksikkäälle fiilikselle. Melkein kuin olisi ollut minilomalla Jamaikalla. Biisit soivat päässä seuraavan päivänä. En selvästikään ollut kuitenkaan kyykännyt tarpeeksi, sillä odotuksista huolimatta reidet eivät olleet kipeät enää seuraavana päivänä.

Tanssitunneille on aina vaikea tulla mukaan kesken kauden, mutta kun syksyllä alkaa uusi alkeisryhmää, saattaa siellä hyvinkin olla mukana muuan muhkeapeppuinen aloittelija."

Lue myös:

  Uusimmat