Pyhimys avoimena taloudestaan – edes korona ei pienentänyt tilipussia: "Maksan itselleni kuukausipalkkaa"

Räppäri Pyhimyksen yrityksen liikevaihto romahti korona-aikana – kertoo MTV:n haastattelussa taloudestaan 4:20
Räppäri Pyhimyksen yrityksen liikevaihto romahti korona-aikana – kertoo MTV:n haastattelussa taloudestaan.

Pyhimys paljastaa tähdänneensä aina taloudelliseen vapauteen.

Rap-artisti Pyhimyseli Mikko Kuoppala tunnetaan musiikkinsa lisäksi yrittäjänä ja liikemiehenä. Artisti paljasti MTV Uutisten erikoishaastattelussa tähdänneensä aina taloudelliseen vapauteen, joka on sittemmin myös onnistunut. 

Tuloistaan huolimatta artisti ei tunnustaudu tuhlailevaiseksi, vaan hän on pyrkinyt säilyttämään oman vapautensa taloudellisessa mielessä, vaikka ura musiikin parissa loppuisi yhtäkkiä.

– Olen pyrkinyt aina hajauttamaan tuloja ja pyrkinyt miettimään, että ura artistina voi loppua milloin vain. Olen aina nuoremmillekin artisteille yrittänyt selittää sitä, että asunto on parempi sijoitus kuin luksusvaatteet, artisti kertoo MTV Uutisille.

Niimpä edes korona-ajan tuhot eivät ole saaneet artistin toimeentulossa aikaan suurta tuhoa, vaikka yrityksen liikevaihto onkin romahtanut keikkojen peruunnuttua koronan vuoksi.

– Taloudellisesti se ei järkyttänyt itseäni kauheasti. Maksan itselleni kuukausipalkkaa ja haluan päästä eläkkeelle 60-vuotiaana. Pääoman pitää olla sellaisella tasolla, että se kestää sen. Ehkä se on rock'n roll -elämäntapaa vastaan, mutta se on luontaista itselleni.

Artistin mukaan vanha sanonta onnesta ja sen kätkemisestä ei pidä paikkaansa. 

– Ajattelen, että sijoittaminen kuuluu kaikille. Kaikkien kannattaisi jollain tapaa omistaa tätä yhteiskuntaa. Jos olet vain töissä, olet epävakaalla pohjalla. Jos olet omistaja, se lisää vastuuta, mutta myös turvaa.

Kuinka Pyhimyksestä tuli taloudellisesti itsenäinen? Mitä sijoitusta Pyhimys pitää tärkeimpänä? Vastaus kysymyksiin löytyy ylläolevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat