Mainos

Pyhäjoella riemuittiin Fennovoiman periaateluvasta - vastustajat pettyivät

Fennovoiman aluetoimistossa Pyhäjoella Pohjois-Pohjanmaalla eduskunnan päätös ydinvoimahankkeen periaateluvasta otettiin vastaan riemukkaasti.

Toimistossa oli paikalla sankoin joukoin paikallisia asukkaita sekä kuntien johtoa.

Pyhäjoen kunnanjohtaja Matti Soronen on tyytyväinen, että eduskunnan selvä enemmistö äänesti periaateluvan puolesta. Hänen mukaansa ydinvoimalahankeen aluetaloudelliset merkitykset ovat merkittäviä. Samalla hän kuitenkin muistutti, että uusi ydinvoimala on koko yhteiskunnan hanke.

Aluetoimistossa paikalla olleet pyhäjokiset korostivat hankkeen työllistämisvaikutuksia.

Fennovoiman ydinvoimalahanketta vastustava Pro Hanhikivi -yhdistys on pettynyt eduskunnan päätökseen. Yhdistyksen mukaan eduskunnan tekemä päätös on lyhytnäköinen.

Pro Hanhikivi pettyi

Fennovoiman ydinvoimalahanketta vastustava Pro Hanhikivi -yhdistys on pettynyt eduskunnan päätökseen. Yhdistyksen mukaan eduskunnan tekemä päätös on lyhytnäköinen.

– Eduskunnan päätös sitoo Suomen energiapolitiikan vuosikymmeniksi ulkomaisesta polttoaineesta ja teknologiasta riippuvaiseen ratkaisuun, sanoo yhdistyksen varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpää tiedotteessa.

Yhdistys myös muistuttaa, ettei eduskunnan myönteinen periaatepäätös ole kovin vahva vakuus ydinvoimahankkeiden ongelmattomasta etenemisestä tai toteutumisesta. Päätös ei myöskään poista Fennovoiman hankkeeseen liittyviä haasteita.

Yhdistys aikoo jatkaa työtään eduskunnan päätöksen jälkeen, koska Fennovoiman tulevaisuuteen liittyy vielä paljon spekulaatioita.

Pyhäjokinen Pro Hanhikivi ry toimii Hanhikivenniemen säilyttämiseksi ydinvoimalaitoksesta vapaana alueena. Yhdistykseen kuuluu noin 300 jäsentä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.