Lähes koko Fennovoiman väki pihalle Pyhäjoella, kunnanjohtaja: "Kuudes ydinvoimala pitää sijoittaa valmiille laitospaikalle Hanhikivenniemelle"

Pyhäjoki yrittää selvitä Fennovoiman jättämästä tyhjiöstä – moni yritys ja työntekijä jää tyhjän päälle 6:36

Fennovoima kertoi eilen, että se irtisanoo 356 työntekijäänsä vielä tämän vuoden aikana.

Uutinen on erityisesti pyhäjokelaisille raskas. Moni kaupunkilaisista ja yrittäjistä elätteli siinä uskossa, että kaupunki lähtisi kasvuun ydinvoimalahankkeen toteutuessa.

Paikallinen ravintolayrittäjä Netta Krekula kertoo MTV Uutisille, että nyt Pyhäjoella palataan takaisin entiseen. Toinen paikallinen, Matti Pietilä kiteyttää suru-uutisen: "Kylä hiljeni".

Pyhäjoen kunnanjohtaja Matti Soronen on vielä toiveikas. Hän vaatii, että Suomen kuudes ydinvoimala sijoitetaan Pyhäjoelle.

– Kuudes ydinvoimala pitää sijoittaa valmiille laitospaikalle Hanhikivenniemelle.

Perustelut ovat ytimekkäät: valmis laitospaikka, töitä on tarjolla saman tien ja se, että nykyiseen Hanhikivi 1 -hankkeeseen on upotettu rahaa jo miljardin edestä.

Ydinvoimalan ”uudelleen” tulemisella Pyhäjoelle on kuitenkin pieni este – mistä löytää uusia osakkaita ja yhteistyökumppaneita?

Kunnanjohtaja kääntää katseensa länteen ja etelään.

– Autonkeulat pitää varmaan kääntää länttä kohti, ja ottaa myös Arkadianmäellä vastuuta pitkäjänteisesti maan energiahuollosta ja sähköntuotannosta.

Fennovoima tiedotti toukokuun lopulla peruvansa Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen rakentamislupahakemuksen ja sitä ennen yhtiö päätti voimalaitosta koskevan laitostoimitussopimuksen Rosatomin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat