Puuttuuko suhteesta kemia? Näin voit korjata tilanteen

Mitä tehdä, kun olette täydellisiä paperilla, mutta ette sängyssä?

Olet treffeillä mahtavan ihmisen kanssa. Hän on fiksu, mukava ja hauska – ja juuri sinun tyyppiäsi. Et voi edes ymmärtää, kuinka täydellinen hän on... kunnes vaatteet vähenevät. Ei perhosia, ei kananlihalle menevää ihoa, ei mitään. Sinusta ei tunnu yhtään miltään. Ihminen, joka oli kuin luotu sinulle paperilla, ei saa sinussa aikaan mitään tunteita makuuhuoneessa.

Ihmisten välinen kemia on monimutkainen asia. Sitä joko on tai sitten ei. Mutta voiko kipinän saada syttymään? Ainakin sitä voi yrittää.

Kokeile näitä Women's Health -sivuston haastattelemien asiantuntijoiden vinkkejä:

1. Hikoilkaa yhdessä

Eräs pomminvarma keino saada aikaan seksuaalista kemiaa? Treenatkaa yhdessä. Sydämen kiihkeämmin sykkimään saava liikunta voi lisätä verenvirtausta ja vapauttaa hyvän olon endorfiineja, sanoo kliininen seksologi Patti Britton. Tunnet olevasi enemmän elossa ja itsetuntosi kohoaa.

Jos haluat toteuttaa tämän huomaamattomasti, suunnittele aktiiviset treffit vaikkapa seinäkiipeilyn tai tanssin merkeissä.

2. Kuvittele, että hän on vaikeasti saatavilla

Britton kertoo myös, että haasteen mukanaan tuoma voima voi olla todella vahva. Tämä ajatus perustuu seksuaaliterapeutti Jack Morinin oppeihin. Morin loi reseptin seksuaalikemialle: jännitys = viehätysvoima + este. Suomennettuna kaava tarkoittaa sitä, että jos tapailemasi ihminen on liian kiltti ja saatavilla, yritä kuvitella, että välillänne on jokin este.

Ehdota, että hän viettää viikonlopun ystäviensä seurassa, ja mieti sitten, kuinka paljon haluaisitkaan nähdä häntä. Tai odota, että hän lähtee työmatkalle, ja lähetä hänelle sitten kaipaavia viestejä. Se saattaa olla tarpeeksi, jotta petipuuhat syttyvät kunnon liekkeihin.

– Haluamme sitä, mitä emme voi saada, kiteyttää Britton.

3. Pistä fantasiat toimimaan eduksesi

Etenkin naisille on yleistä tapailla hyvää tyyppiä, mutta kiihottua kuitenkin pahoista pojista. Se ei tarkoita, ettetkö voisi kuvitella mielessäsi deittailevasi pahista, vaikka todellisuus olisikin muuta. Tästä on turha tuntea syyllisyyttä. Olethan itse kuitenkin valinnut olla läheisesti mukavan ihmisen kanssa, mutta ajatuksesi voivat silti vaellella muualla. Se on ihan normaalia.

Jos teillä on erityisen avoimet välit, voit jakaa jotkin fantasioistasi myös kumppanillesi.

4. Kokeilkaa erilaisissa paikoissa

Jos olet hypännyt vällyjen väliin omassa makuuhuoneessasi, eikä se tuntunut miltään, kokeilkaa hänen petiään, jos tulokset olisivat paremmat. Maisemanvaihdos saattaa herättää pinnan alta jotain tunteita. Jos olo on erityisen seikkailullinen, kokeilkaa jotain villimpää eli jotain täysin uutta ja erilaista paikkaa.

5. Tuoksut mukaan!

– Moni ei tajua, että vahvin kaikista aisteistamme on hajuaisti, sanoo Sexpert.com-sivuston perustaja Ava Cadell.

Cadellin mukaan kannattaakin selvittää, mitkä ovat juuri omat lempituoksut. Järjestä sitten romanttinen hetki lempikukkiesi ja -tuoksujesi ympäröimänä, ja kiihotut todennäköisemmin. Tämä toimii myös ruokatuoksujen kanssa. Lakritsi ja banaanileipä toimivat usein naisiin, kaneli miehiin.

6. Jatka yrittämistä tiettyyn pisteeseen asti

Pidä mielessä, että jos olet hyvin kerrasta poikki -tyyppinen ihminen, et ehkä anna itsellesi tarpeeksi aikaa ottaa selville, kyteekö pinnan alla kemianpoikanen vai ei. Yksi epätyydyttävä yö voi olla vain sattuma. Se on voinut johtua mielialastasi tai jopa siitä, mitä olet päivän mittaan syönyt, väittää psykoseksuaaliterapeutti Sara Nasserzadeh.

Mutta jos hyppäät sänkyyn saman ihmisen kanssa kerta toisensa perään, etkä edelleenkään saa puuhista mitään irti, et ehkä koskaan onnistu luomaan hyvää kemiaa välillenne. Älä siis jää junnaamaan suhteeseen, jos tilanne näyttää siltä.

Asiantuntija Bat Sheva Marcus sanoo, että kuuden seksikerran jälkeen pitäisi jo tietää, onko kemiaa olemassa.

– Jos tuntuu siltä, ettei kipinää vain ole, päätä joko että voit elää ilman sitä tai mene (elämässä) eteenpäin.

Lue myös:

    Uusimmat