Mainos

"Puuttuu ruoka ja turvallinen aikuinen" – miten köyhä lapsi viettää kesälomansa?

16:48

Missä syy, kun lasten kesänviettotavoissa on kuilu? Katso videolta luokanopettaja Maarit Korhosen vierailu Huomenta Suomessa.

Erot köyhien ja rikkaiden lasten kesälomissa ovat valtavia. Aiheen nosti esille Vuoden luokanopettajaksi tänä vuonna valittu Maarit Korhonen Verkkouutisten blogikirjoituksessaan. Kirjoituksessaan Korhonen kertoi havainnoimastaan ilmiöstä: siitä, että köyhä lapsi voi viettää koko kymmenen viikon kesälomansa tekemättä mitään. Hän kertoo, että tilanne on pahentunut 1980-luvusta, jolloin lapset vielä leikkivät pihoilla.

– Nyt kukaan ei ole pihalla. Osa lähtee mummolaan, osa mökille ja osalla ei ole mitään tekemistä, Korhonen kertoi tiistain Huomenta Suomessa.

– Ja vaikka pihalla ei ole tekemistä, niin on myös sitä, että puuttuu ruoka ja turvallinen aikuinen.

Korhonen kertoi huolestaan myös MTV Lifestylen haastattelussa toukokuun alussa.

Vanhemmilla havaittavissa "täydellistä kyvyttömyyttä"

Korhonen ja Ulla Nord Me-säätiöstä keskustelivat tiistaiaamun Huomenta Suomi -lähetyksessä myös siitä, mikä ajaa lapsia eriarvoiseen asemaan.

Nordin ja Korhosen mukaan vaihtoehtoja edullisiin tai ilmaisiin kesänviettotapoihin on kyllä paljonkin, mutta lapset eivät niihin löydä. Korhonen on huomannut vanhemmissa "täydellistä kyvyttömyyttä" huolehtia jälkikasvustaan.

Syy ei olekaan pelkästään rahanpuutteessa. Vanhemmilla voi nimittäin olla lisäksi masennusta, mielenterveysongelmia, yksinhuoltajuutta ja väsymystä. Vanhemmilla ei ole rahkeita ja voimia ottaa selvää siitä, mitä mahdollisuuksia olisi tarjolla tai viedä lapsiaan aktiviteetteihin.

Katso yllä olevalta videolta naisten koko vierailu Huomenta Suomessa!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.