Puutarhan loistoa ja aaltojen loisketta sisustuksessa

Valoisat päivät ja yöt saavat kesäkodissa kumppanikseen värikkäitä tekstiilejä. Kodin sisustajat tuovat kesän mallistoissaan tarjolle pirteitä sävyjä, merihenkisyyttä ja uudistuneita klassikkokuoseja.

Pentikin Suvi-malliston kuviot luovat koteihin luonnonläheisyyttä, ja Ikean uutuudet loistavat kirkkaissa väreissä. Vallattomat kuosit juhlistavat Marimekon kesää. Finlayson viettää 190-vuotisjuhlavuottaan, jonka kunniaksi mallistossa on jälleen saatavilla klassikkokuoseja eri vuosikymmeniltä.

Kukkien valtakausi

Finlaysonin leikkisä Puutarha-kuosi vuodelta 1960 saa kesävieraat hyvälle mielelle ja muistelemaan aikoinaan mummolassa vietettyjä kesälomia. Värikkäästä Puutarhasta on saatavilla pöytäliina, kokoessu ja kassi. Värivaihtoehtoina ovat sinipunainen ja turkoosinharmaa, joita molempia raikastaa pirteä keltainen.

Värikylläisiä kuvioita ja kukkaisloistoa pursuavat myös Marimekon kauden tekstiilit. Esimerkiksi verhoissa ja pöytäliinoissa voidaan nauttia mahtavista kukkakuvioista, Teresa Moorhousen Satumaan ja Maija Louekarin Siirtolapuutarhan tyyliin.

Pohjoisen auringon alla

Ikean uutuudet jatkavat kuvioinnissaan luontoteemalla: Maria Åströmin suunnittelemat, lehtikuvioiset Stockholm Blad -verhot koristavat uuden kauden sisustusta. Pohjoisen kesän koivunvihreää tunnelmaa makuuhuoneeseen saa Glasört Träd -sänkysetistä.

Puutarhojen ja puistojen lisäksi sisustuksensa voi saattaa lomakaudelle muillakin hauskoilla aiheilla. Marimekon herkullinen Kesätori-kuosi johdattelee suloisten makujen maailmaan ja Miina Äkkijyrkän suunnittelema Iltavilli esittelee kesälaitumen vapaudenriemua.

Unen ulapalla, kesäyön kedoilla

Meri- tai järviteema saa näkyä kotona, olipa asumus sitten rannalla tai ei. Pentikin sinisiä ja punaisia kuoseja yhdistelemällä makuukamarin sisustus muuttuu merelliseksi. Puro -petivaatteiden raidat ottavat kainaloonsa kedon kukkia, vaikkapa Leinikki- ja Vienna-tyynyliinoihin verhottuja päänalusia.

Rentoon surffaustunnelmaan sisustuksen vie Finlaysonin uutuus Lei isoine Hibiscuksen kukkineen. Lei on saatavilla vihreäkeltaisina ja turkoosinpunaisina pussilakanoina sekä päiväpeitteenä. Vedestä ovat innoituksensa saaneet myös Anu Saaren värikkäät, vedenalaista elämää kuvaavat Sukellus-pussilakanat. Saaren uutuuskuosi on kunnianosoitus puhtaalle merelle.

Suloisen illan lämmittäjät

Pentikin Calypso-rottinkituolissa pääsee rauhallisella terassilla lukufiilikseen. Illan viiletessä Aurora-torkkupeitto ja tyylikäs pallolyhty tuovat lämpöä lukijalle. Sydämenmuotoinen Pentik Studion Suvi-lautanen tarjoilee rentouttavan hetken naposteltavat.

Ikean kirkasraitaisista Varmt Rand -fleecehuovista saa myös lämmikettä kuistille. Maanläheisempiin väreihin voi kietoutua suunnittelija Emma Jonesin tummissa Vilmie-villahuovissa.

MTV

Lähteet:

Finlayson Oy
www.ikea.com
www.marimekko.fi
www.pentik.fi

Kuvat:Finlayson, Marimekko

Lue myös:

    Uusimmat