Mainos

Puuskatuulet voimistuvat illaksi – katso, mihin rankkasateet liikkuvat

Syysmyräkän tuulet voimistuvat perjantai-iltaa kohden.

Tänään perjantaina syysmyräkkä on tuonut Suomeen runsaita sateita ja tuulta, mukana on myös ukkosia.

Suurimpia sadekertymiä ennustetaan länteen ja pohjoiseen, missä vettä voi kertyä paikoin jopa yli 50 millimetriä. Kauhavalla ja Ylivieskassa vettä on satanut jo yli 40 millimetriä.

Iltapäivällä sää muuttuu poutaisemmaksi maan etelä- ja lounaisosassa. Aurinko voi näyttäytyä, mutta sadekuuroja tulee edelleen. Pohjois-Pohjanmaalta kohti Lappia ulottuvalla vyöhykkeellä sateita tulee kuitenkin pitkin päivää.

Tuuli alkaa yltyä iltapäivällä kylmän rintaman jälkipuolella ja on voimakasta illalla ja ensi yönä.

– Merialueilla voi olla myrskypuuskia, maa-alueillakin kovia puuskia. Kovimmillaan tuulet ovat myöhään illalla, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Viime yö oli Ilmatieteen laitoksen mukaan vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen lämmin. Lämpötilat olivat etelässä paikoin yli 15 asteessa, jopa 16 asteessa.

– Tällainen yölämpötila on korkeampi kuin ajankohdan keskimääräiset päivän korkeimmat lukemat, sanoo Markus Mäntykannas.

Sateiden etenemistä voi seurata MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sääsivustolla ovat lisäksi paikkakuntakohtaiset ennusteet, kelikamerat sekä tuuliennusteet merisää-osiossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.