Mainos

Puumanainen – ja ylpeä siitä!

Oletko nuorempien miesten kanssa viihtyvä, yli 40-vuotias koulutettu, viriili ja itsestäsi hyvin huolehtiva nainen? Silloin sukulaissielujasi ovat muun muassa Madonna ja Demi Moore, samoin kuin koko joukko muitakin julkkistaivaan kiintotähtiä.

Yhdysvalloissa "puumanaisiksi" (eng. cougar, puma) kutsuttu ilmiö on saanut paljon huomiota Suomessakin. Hiljattain suomalaisen einestehtaan mainoksessa vanhempi nainen näki päiväunia ajanvietosta selvästi nuoremman miehen kanssa, mutta monen silmissä mainos oli moraalisesti arveluttava – eihän sellainen ole sopivaa!

53-vuotiasta Susannaa tällainen kaksinaismoralismi suututtaa, koska sama asetelma toisinpäin – nuori tyttö ja iäkkäämpi mies – ei nosta enää ketään barrikadeille.

– Jos molemmat osapuolet ovat täysi-ikäisiä, kenelläkään ei pitäisi olla toisten ikäeron suhteen nokan koputtamista. Kehdonryöstäjät ovat sitten asia erikseen, Susanna sanoo painokkaasti.

Susanna ei emmi myöntää kuuluvansa itsekin "puumanaisiin".

– Jos nyt välttämättä pitää joku leima ottaa, niin ennemmin olen puuma kuin vaikka laiskiainen, ja olen vielä ihan ylpeäkin siitä, hän sanoo.

– Puumanaiset ovat vireitä ja älykkäitä. Ja eikös puuma ole kuuluisa paitsi saalistustaidoistaan, myös uskomattomasta sopeutumiskyvystään? Susanna kysyy ilkikurisesti.

– Sehän passaa: otamme mitä tarvitsemme sieltä, missä sitä on, ja jos ei ole, siirrymme metsästämään muualle.

Riittävätkö into ja kroppa?

– Ei miehen ikä sinänsä minullekaan ole mikään ainoa mittakeppi. Jaksaminen sen sijaan on, ja sitä löytyy juuri nuoremmasta vuosikerrasta, Susanna sanoo suoraan.

– Sitä paitsi ikäiseni miehet ovat lähes aina esittämässä vaatimuksia asemansa perusteella, ja sitä minä en siedä.

Susanna haluaa kuitenkin korostaa, että suhde ei hänellekään merkitse pelkkää seksiä. Puumaa ei houkuttele nuorikaan mies, jos tämän kanssa ei ole oikeasti hauskaa, ja jos tämän kanssa ei synny luontevaa keskusteluyhteyttä.

– Miehen kanssa liikutaan muuallakin kuin makuuhuoneessa, muutenhan sitä voisi vain ostaa seuraa sänkyyn, nauttia ja pitää suunsa kiinni! Monet unohtavat ikärajat totaalisesti, kun alkavat todella viihtyä yhdessä. Tunnen hyvin eri-ikäisen pariskunnan, joka on asunut yhdessä kohta kymmenettä vuotta, ja heillä lempi leiskuu aina vain. Sitä paitsi henkinen ikä on ihan eri asia kuin ruumiillinen ikä, hän huomauttaa.

Varmuus on viettelevää

Susanna on selvästi ajatellut asiaa perusteellisesti. Hänestä on tärkeää muistaa, että nuoruus ei suinkaan tarkoita tyhmyyttä eikä ikä tuo automaattisesti älyä, kokemusta vain, ja kaikki se kokemus tuo vanhemmille miehille lisää sellaisia kiinnostuksen kohteita, jotka menevät naisen edelle.

Nuorempi mies ponnistelee enemmän pitääkseen naisensa tyytyväisenä, sillä hänellä on enemmän menetettävää.

– Varttunut nainen taas uskaltaa näyttää naisellisuutensa, Susanna tiivistää.

– Hänellä ei enää ole paineita siitä, millainen "oikean" naisen tulisi oikeasti olla niin kuin nuoremmilla, eikä biologinen kellokaan tikitä enää häiritsevästi, sillä yleensä lapsetkin on jo tehty.

– Sellainen nainen on varmuudessaan hyvin puoleensavetävä. Itsevarmuus on seksikästä, Susanna summaa syitä siihen, miksi nuoret miehet sitten mielellään valitsevat kypsemmän kaunottaren, vaikka omaakin ikäluokkaa olisi tarjolla.

– Meikäläisen iässä moni on jo löytänyt mielenrauhan, eli tietää, mitä elämältä haluaa ja ei halua, ja se varmaan näkyy myös ulospäin. Voi rauhassa antaa mennä ja pitää hauskaa!

– Sen sijaan sellainen nuoren naisen varsamainen kömpelyys, kun ollaan vielä epävarmoja omista haluista ja varsinkin omasta ulkonäöstä, ei aina houkuttele miehiä, varsinkin kun sitä yritetään usein peittää kiukkuisella ja rääväsuisella ulkokuorella, Susanna sanoo.

Ennakkoluulot eivät hetkessä oikene

Yhdysvalloissa on jo erityisiä ravintola- ja klubi-iltoja puumanaisia ja heistä kiinnostuneita nuoria miehiä varten. Milloin niitä nähdään meillä Suomessa?

– Voi veikkonen, ei varmaan koskaan! Ei ainakaan ennen kuin ilmapiiri muuttuu radikaalisti, nauraa Susanna ja antaa esimerkkejä viimeaikaisista kokemuksistaan:

– Kun olen ollut liikkeellä nykyisen 27-vuotiaan poikaystäväni kanssa, niin ravintolan miestenhuoneessa tuntemattomat, avuliaat ikätoverit ovat kuulemma tulleet kysymään, että tarvitseeko seuralaiseni apua "sen vanhan ämmän" heivaamisessa. Eräs tarjoilija puolestaan yritti vähemmän hienovaraisesti istuttaa meidät eri pöytiin sillä perusteella, että "nuoremmat asiakkaat" yleensä tykkäävät istua baarin puolella ja "vanhempi väki" ikkunaseinällä.

– Amerikan julkimot tasoittavat tietä, mutta meikäläisillä kissanaisilla on varmasti vielä pitkä matka perille ennen kuin meidät hyväksytään! Susanna uskoo.


MTV3/Helmi

Kuvat: Getty Images

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.