Mainos

Puukuljetukset vilkastuttaneet liikennettä Saimaan kanavalla

Raakapuun tuonti on kasvattanut Saimaan kanavan liikenteen ennätyslukemiin tänä kesänä. Kesäkuussa tavaraa kulki 30 5000 tonnia, mikä on kaikkien aikojen ennätys kanavan historiassa, kerrotaan Järvi-Suomen merenkulkupiiristä.

-Liikenteen kasvu on ollut niin rajua, että luotsihenkilöstöstä tulee ennen pitkää pulaa. Näin vilkasta jaksoa ei meillä ole aikaisemmin ollut, totesi insinööri Seppo Piironen.

Varustamot ovat lisänneet kalustoa liikenteeseen ja kanavalla kulkee keskimäärin 10 000 tonnia vuorokaudessa. Rahtialukset ovat jo joutuneet paikoin seisomaan odotellessaan luotsia paikalle.

Venäjältä ja Baltian maista tuotavan raaka-puun käyttö alkoi lisääntyä Kaakkois-Suomen metsäteollisuuden investointien seurauksena vuosituhannen vaihteessa. Parina viime vuonna Saimaan kanavalla on kulkenut 2,1 miljoonaa tonnia tavaraa vuodessa. Seppo Piironen arvioi, että tänä vuonna tavaramäärä nousee vähintään viimevuotisiin lukemiin, vaikka liikennekausi alkoi normaalia myöhemmin eli vasta toukokuun puolessa välissä.
Piirosen mukaan kasvavat tonnit mahtuvat vielä nykyiseen Saimaan kanavaan ilman sen muuttamista talvikäyttöiseksi. Käyttöajan pidentäminen ja mahdollinen ympärisvuotisuus ovat selvittelyn kohteena, mutta ratkaisua asiaan ei ole vielä löydetty.

Saimaan kanavan vuokrasopimuksen jatkamisesta 50 vuodella neuvotellaan parhaillaan Suomen ja Venäjän valtuuskuntien kesken. Tähän asti vuokra on ollut 1,5 miljoonaa markkaa vuodessa, jonka Saimaan kanavan kautta kulkeva liikenne on maksanut kanavamaksuina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.