Yle: Alaikäistä poikaa epäillään murhan yrityksestä Tampereella – Snapchatissa leviää video: "Puukotin yhtä jonkun neljä–viis kertaa, vankilaan mennään"

Tampereella Kaupin ulkoilualueella eilen tapahtuneen väkivallanteon rikosnimike on koventunut tapon yrityksestä murhayritykseksi, kertoo Yle.

Poliisin mukaan epäillyt ja uhri, aikuinen mies, eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Uhri on Ylen mukaan yhä sairaalassa. Eilen poliisi tiedotti ottaneensa kiinni 16- ja 17-vuotiaat tamperelaispojat, joista toista esitetään vangittavaksi tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa kahdelta iltapäivällä.

Epäillyt otettiin kiinni noin kahden aikaan. Alueelta tuli useampi soittoja hätäkeskukseen. Poliisin mukaan alueella samaan aikaan liikkuneet muut ihmiset eivät olleet vaarassa.

Yle kertoo, että sosiaalisen median Snapchatissa leviää video, jossa joku kävelee hiekkatiellä puukko kädessään.

Ylen jutussa videolla esiintyvän henkilön kuvaillaan yrittäneen ryöstää viitisen ihmistä.

– Sitten mä puukotin yhtä jonkun neljä–viis kertaa ja ei tässä, murhan yritys ja törkeän ryöstön yrityksiä, että vankilaan tästä mennään, miesääni sanoo videolla Ylen mukaan.

Tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen ei kommentoinut Ylelle, pitääkö poliisi videota kuvattuna juuri kyseisessä tilanteessa, sillä epäiltyjen kuulustelut ovat yhä kesken. MTV Uutiset tavoitti Kinnusen iltapäivällä, mutta hän ei suostunut kommentoimaan asiaa ennen vangitsemisistunnon alkua.

Yle kertoo myös, että nuoret miehet ovat uhanneet usean hengen kuvausryhmää veitsellä metsässä tiistaina UKK-Instituutin lähellä.

Poliisi pyytää Kaupin ulkoilualueella kello 12.00-14.00 liikkuneilta havaintoja kahdesta pojasta. Ensimmäinen oli pukeutunut mustiin collegehousuihin ja mustaan maihinnousutakkiin, jossa koristeena leijonamerkki. Toisella oli yllään tummaa collegevaatetusta. Molemmilla oli päässä pääväriltään musta lippikset.

Havainnot voi toimittaa sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pirkanmaa@poliisi.fi tai soittamalla kello 8-16 numeroon 0295 445 317.

Lue myös:

    Uusimmat