Poliisilla käsitys motiivista: Teinipoikia epäillään satunnaisen ohikulkijan murhan yrityksestä Tampereella – "Vankilaanhan tässä mennään", epäilty totesi videolla

Tampereen Kaupissa ulkoilijat järkyttyivät murhayrityksestä, josta epäillään alaikäisiä poikia:"Jossain on mätää" 2:13
Ulkoilijat järkyttyivät ulkoilualueella tapahtuneesta murhan yrityksestä. Näin he kommentoivat tapausta.

Poliisilla on "jonkinlainen käsitys" siitä, miksi 16- ja 17-vuotiaat pojat olisivat yrittäneet murhata itselleen entuudestaan tuntemattoman miehen ulkoilualueella Tampereen Kaupissa.

Poliisi ei kuitenkaan ole tarkemmin kommentoinut sitä, mitkä nämä syyt ovat.

MTV Uutisten haastattelussa tapauksen tutkinnanjohtajan Jari Kinnusen vastauksista voi rivien välistä tulkita, että syyt liittyisivät siihen, miksi käräjäoikeus on määrännyt kummankin pojista vangitsemisen lisäksi mielentilatutkimukseen.

Poliisi epäilee, että nuorukaiset yrittivät murhata miehen. Poliisin mukaan tekoa oli suunniteltu ennalta, mutta uhri oli valikoitunut sattumanvaraisesti. 

– Epäillyt ovat kuitenkin rajanneet kohteekseen miehet, poliisin tiedotteessa kerrottiin aiemmin. 

"Mä puukotin yhtä jonkun neljä-viis kertaa"

Tapauksessa tutkitaan myös murhan yrityksen lisäksi ryöstön yritystä, joka olisi tapahtunut ulkoilualueella henkirikoksen yrityksen jälkeen.

Epäiltyjen rikosten jälkeen toinen epäillyistä oli julkaissut Snapchat-sovelluksessa videon, jossa hän kävelee ja kertoo tehdyistä rikoksista käytännössä tunnustaen ne. Video lähti leviämään sosiaalisessa mediassa.

– Mä puukotin yhtä jonkun neljä-viis kertaa ja ei tässä, murhan yritys ja törkeä ryöstön yritykset. Vankilaanhan tässä mennään. Kaverit, tuutte sitten morottaa mua sinne. Vankilaan tässä mennään varmaan sitten, hän sanoo videolla, jossa näkyy myös hänen pitelemänsä puukko.

Poliisi ei ota kantaa siihen, mitä epäilty on videon julkaisulla tavoitellut.

– Mistä näistä tietää, Kinnunen toteaa kysymykseen videon julkaisun motiivista.

Lue myös:

    Uusimmat