Mainos

Puukauppa vilkastui kesäkuussa

Puukauppaa käytiin kesäkuussa ajankohtaan nähden vilkkaasti. Metsäntutkimuslaitoksen kuukausitilaston mukaan puukauppa kohosi 3,4 miljoonaan kuutiometrin.

Puun ostot jäivät hieman pienemmiksi kuin vuosi sitten, mutta kasvoivat yli miljoona kuutiometriä toukokuusta.

Koko alkuvuonna puukauppa jäi miljoona kuutiometriä pienemmäksi kuin vuosi sitten ja oli 16,1 miljoonaa kuutiometriä. Sekä tukki- että kuitupuun ostot vähenivät noin 5 prosenttia. Koivutukin ostot supistuivat noin neljänneksen viime vuoden alkupuolesta.

Metsäteollisuuden puumäärätavoite yksityismetsistä on tänä vuonna 47 miljoonaa kuutiometriä eli sama kuin kahtena edellisenä vuotena. Siitä oli kesäkuun loppuun mennessä ostettu runsaat 40 prosenttia.

Puun kantohinnan lasku on Metlan mukaan pysähtynyt viime kuukausina. Kuusitukin ja kuusikuitupuun hinnat ovat paikoitellen kääntyneet lievään nousuun. Kesäkuun koko maan keskimääräinen hintataso oli noin 6 prosenttia alempi kuin vuotta aiemmin.

Mäntytukin keskihinta pystykaupoissa oli kesäkuussa 45,6 euroa, kuusitukin 44,7 euroa ja koivutukin 39,4 euroa kuutiometriltä. Mäntykuitupuun keskihinta laski 12,4 euroon, kuusikuitupuun 20,3 euroon ja koivukuitupuun 11,7 euroon kuutiometriltä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.