Putous-tähti Mikko Penttilä paljastaa – tämä oli hänelle koulussa hankalinta: "Varmaan opettajatkin sen huomasivat"

Mikko Penttilä tähdittää uutuussarjaa.

Putous-tähti Mikko Penttilä nähdään uudessa Rehtori-komediasarjassa. Paula Korvan luoman ja ohjaaman sarjan käsikirjoitus on Korvan ja Anna Brotkinin käsialaa. Yläkouluun sijoittuvassa työpaikkakomediassa seurataan opettajien edesottamuksia Konttori-sarjan mokumentaarista tyyliä mukaillen.

Penttilä esittää kaupallisten aineiden opettaja Nuuttia, joka on Terhi Suorlahden näyttelemän rehtori Sari Valjakan oikea käsi. Penttilän mukaan Nuutti on mukana kaikissa Sarin tempauksissa ja hankkeissa.

Varsinaisesta opettamisesta Nuutti ei ole erityisen innoissaan.

– Hän näkee välillä paljonkin vaivaa sen eteen, ettei hänen tarvitsisi tehdä mitään. Hän on keplottelija, Penttilä kuvailee.

Penttilän mukaan Nuutti toivoo, että oppilaat antaisivat hänen olla rauhassa.

– Hän suhtautuu moniin asioihin kuin teinit vanhempiinsa, Penttilä hymähtää.

Penttilä kertoo sarjan tekemisen tuoneen mieleen muistoja kouluajoilta. Yläkouluaika oli hänelle mukavaa, eikä mieleen tule huonoja muistoja.

Penttilä muistelee pitäneensä erityisesti taideaineista, luovasta kirjoittamisesta ja englannista. Hän osallistui aktiivisesti kaikkeen toimintaan ja hänellä oli kaveriporukka, joka pitää edelleen yhteyttä.

Pulpetissa istuminen tuotti kuitenkin Penttilälle hankaluuksia.

– Ehkä en ole luonteeltani sellainen, että istun kahdeksan tuntia hiljaa. Se ei sovi minulle kovin hyvin. Varmaan opettajatkin sen huomasivat, hän naurahtaa.

Rehtori C Morella.

Lue myös:

    Uusimmat