Mikko Penttilän mukaan Suurmestari-ohjelma on kuin baari ilta, jonka jälkeen herää ilman muistikuvia: "Sitten sinulle näytetään…"

Mikko Penttilä vertaa Suurmestari-ohjelmaa railakkaaseen baari-iltaan:"Tässä on vähän jotain samaa efektiä". 0:35
Mikko Penttilä vertaa Suurmestari-ohjelmaa railakkaaseen baari-iltaan: "Tässä on vähän jotain samaa efektiä"

Mikko Penttilä nähdään kilpailijana Suurmestarin tulevalla kaudella.

Suosittu viihdeohjelma Suurmestari palaa keväällä televisioruutuihin kolmannen tuotantokauden jaksoin.

Ohjelmassa neljä vakiokilpailijaa ja viikoittain vaihtuva vierailija yrittävät suoriutua suurmestarin antamista, erikoisista tehtävistä.

Kolmannella tuotantokaudella vakiokilpailijoiden virkaa toimittavat juontaja Jenni Pääskysaari, näyttelijä Anna-Maija Tuokko, toimittaja-juontaja Riku Rantala ja ohjelmassa jo aikaisemmin vierailevana tähtenä esiintynyt näyttelijä Mikko Penttilä.

Paraikaa Putouksen ohjaajana debytoiva Penttilä muistelee sanoneensa aikoinaan Suurmestarissa vieraillessaan, että mikäli ohjelmasta tarjottaisiin vakiokilpailijan paikkaa, tulisi hän mielellään mukaan.

– Tämähän on aivan mahtavaa, että pääsee laittamaan itsensä likoon ja yrittää suorittaa tehtäviä, joihin ei ole mitään oikeaa vastausta, hän kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

– Ihanaa elää tätä valtavaa myötähäpeää täällä studiossa itsensä ja välillä vähän muidenkin kilpailijoiden puolesta.

Penttilä kokee, että kaikkein haastavin asia Suurmestariin osallistumisessa on täydellisen henkisen romahtamisen estäminen. Pahimmat hajoamiset on kuitenkin näyttelijän mukaan jo koettu tehtävien kuvauksissa.

 – Nyt vaan sitten joutuu sietämään sen. Vähän niin kuin lähtisit lauantaina kavereiden kanssa baariin ja vetäisit kauheat lärvit etkä muistaisi siitä seuraavana päivänä mitään, ja sitten sinulle näytetään mitä olet siellä tehnyt. Tässä ohjelmassa on ehkä vähän samaa efektiä, hän kuvailee.

Penttilä kuvaa kanssakilpailijoitaan fantastisiksi tyypeiksi. Hänen mukaansa porukan välillä vallitsee hyvä yhteishenki. Penttilä kertoo yllättyneensä etenkin Pääskysaaren taidoista.

– Minä tiesin, että Anna-Maijalla on kova kilpailuhalu ja epäilin, että Rantalalla on myös. Mutta kyllä Pääskysaari on semmoinen hiljainen ninja, hän kuvaa.

Kilpailuun lähtiessään Penttilä asetti itselleen ainakin yhden tavoitteen.

– Ajattelin, että jos onnistuisin pitämään kaikki vaatteet päällä, niin se olisi tosi hyvä, hän toteaa.


Lue myös:

    Uusimmat