Mainos

Putous-tähti Helmi-Leena Nummela ehdolla Vuoden teatterinäyttelijäksi rankasta roolista: ”On surullista, että tuollaisen roolin näytteleminen on vallankumouksellista”

Helmi-Leena Nummela iloitsee ehdokkuudestaan.

Putouksesta tuttu näyttelijä Helmi-Leena Nummela on ehdolla Vuoden 2018 teatterinäyttelijäksi. Suomen Näyttelijäliiton jäsenet äänestävät Vuoden teatterinäyttelijän kymmenen ehdokkaan joukosta.

Nummela on ehdolla roolistaan Kom-teatterin Veriruusut-näytelmässä. Hän näytteli 15-vuotiasta Sigridiä, joka liittyi naiskaartiin sisällissodan aikana.

Nummela kertoo MTV Uutisille, että ehdokkuus on hänelle suuri kunnia. Hän on iloinen siitä, että sai ehdokkuuden juuri Sigridin roolista.

– Se on epätyypillinen naisrooli, joka on aktiivinen toimija. Hän ei toimi ensisijaisesti suhteessa mieheen, vaan häntä tarkastellaan ihmisenä.

Nummelan mukaan näytelmän teemat ovat yhä ajankohtaisia, vaikka aihe käsittelee historiallisia tapahtumia. Hän sanoo, että teatteri- ja viihdeala on edelleen patriarkaalinen ja sukupuoli on vahvasti läsnä kaikessa työssä. Siksi Sigridin kaltaiset roolit ovat yhä poikkeuksellisia.

– On surullista, että tuollaisen roolin näytteleminen on vallankumouksellista vuonna 2019.

Uran haastavin rooli

Sigridin tarina on hurja. Hän menee 15-vuotiaana tehtaaseen töihin ja joutuu heti hyväksikäytetyksi. Kun sota alkaa, hän leikkaa hiuksensa, pukee housut jalkaansa ja lähtee miesten rinnalla rintamalle.

Sodan aikana Sigrid kokee asioita, jotka kasvattavat hänet aikuiseksi. Lopulta hän joutuu vankileirille, jossa hänet teloitetaan.

Nummela kertoo roolin olleen hänen tähänastisen uransa haastavin.

– Pitää mennä syntymästä kuolemaan, koko elämän kaari, hän kuvailee.

Näyelmän aikana Nummelan oli eläydyttävä tunteisiin laidasta laitaan.

– Miltä se tuntuu, kun katsot aseen piippuun siinä teloituskuopan reunalla.

Kom-teatterin esitys perustui Anneli Kannon Veriruusut-romaaniin, joka perustuu dokumentaariseen aineistoon. Aineistoon tutustuminen oli Nummelan mukaan hurja kokemus.

– Oli aika hurjaa elää läpi se ajatus, että nämä asiat ovat tapahtuneet oikeasti.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja