Putin: Venäjä ei ole aloittanut mitään sotaa – väittää yrittävänsä lopettaa vuonna 2014 alkaneet taistelut

Putin: Emme ole menettäneet mitään Ukrainassa – näin Venäjän presidentti puhui sodasta ja pakotteista 3:10
Putin: Emme ole menettäneet mitään Ukrainassa – näin Venäjän presidentti puhui sodasta ja pakotteista

Presidentti Vladimir Putinin mukaan Venäjä ei ole hävinnyt mitään Ukrainaan toteuttamansa suurhyökkäyksen vuoksi, Reuters uutisoi. Putin piti puheen Vladivostokissa järjestetyssä talousfoorumissa.

Putinin mukaan Venäjän sodan tarkoitus on "auttaa ihmisiä" Itä-Ukrainan Donbassin alueella. Samassa puheenvuorossa Putin tosin myös totesi, ettei Venäjä ylipäätään ole aloittanut mitään sotilasoperaatiota, vaan Venäjä yrittää lopettaa ne taistelut, jotka alkoivat vuonna 2014.

Venäjä miehitti Krimin niemimaan vuonna 2014. Samana vuonna alkoi Ukrainan ja Venäjän tukemien separatistien välinen konflikti Itä-Ukrainassa.

Kuluvan vuoden helmikuun 24. päivänä Putin puolestaan ilmoitti Venäjän tekevän "erikoisoperaation" Ukrainassa. Samalla Venäjä aloitti suurhyökkäyksen eri puolilla Ukrainaa.

Venäjän on arvioitu sodassa menettäneen kymmeniätuhansia sotilaita, valtavan määrä kalustoa ja joutuneen sekä poliittisesti että taloudellisesti jonkinasteiseen eristykseen.

Putin tosin totesi keskiviikkona, että Venäjää on "mahdotonta" eristää. Euroopan sijaan Venäjä aikaa keskittyä Lähi-Idän ja Tyynenmeren alueen markkinoihin, Putin sanoo.

Uhitteleva Kremlin tiedottaja antaa jatkuvasti kasvot Venäjän propagandalle:"Osaa toimia Putinin suuna" 2:30
Uhitteleva Kremlin tiedottaja antaa jatkuvasti kasvot Venäjän propagandalle: "Osaa toimia Putinin suuna".

Lue myös:

    Uusimmat