Putin vihjaa jälleen ydinaseiden käyttöön: "Kun meitä vastaan isketään, iskemme takaisin"

14:26
Venäjän ex-presidentti Dmitri Medvedev uhkailee länttä ydinaseilla – mitä Putinin lähipiirissä tapahtuu?

Puolet syyskuussa sotilaspalvelukseen mobilisoiduista venäläisistä on lähetetty Ukrainaan, Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi Kremlin oman ihmisoikeusneuvoston televisioidussa kokouksessa.

Putinin mukaan mobilisoituja on yhteensä 300 000, joista 150 000 on lähetetty Ukrainaan. Heistä noin 77 000 on Putinin mukaan taisteluyksiköissä.Venäjällä järjestettiin syksyllä osittainen liikekannallepano.

Siinä oli määrä mobilisoida Ukrainan taisteluihin 300 000 uutta Venäjän sotilasta, minkä puolustusministeri Sergei Shoigu on väittänyt toteutuneen.

Venäjän strategia perustuu kostoiskuihin

Putin sanoi kokouksessa, että Venäjä käyttäisi ydinasetta vain, jos sen viholliset hyökkäisivät Venäjän alueelle.

–  Kun meitä vastaan isketään, me iskemme takaisin, Putin sanoi.

Hän korosti maansa strategian perustuvan menettelytapaan, jota hän kuvaili kostoiskuksi.

Lisäksi Putin syytti kokouksessa YK:ta, muita kansainvälisiä järjestöjä ja länsimaista mediaa Venäjän vastaisen puolueellisuuden osoittamisesta.

–  Ilmiselvän puolueellisuuden takia Venäjä joutui luopumaan useiden näiden järjestöjen jäsenyydestä, Putin sanoi.

Presidentti syytti ulkomaisia tiedotusvälineitä "väärennösten" ja "valheiden" levittämisestä Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan. Venäjällä on hyväksytty lakeja, joiden varjolla voidaan määrätä jopa 15 vuoden vankeustuomioita viranomaisten valheelliseksi katsoman sotilaallisen tiedon levittämisestä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Putinin hallinnon alkupuolella Kremlin omassa ihmisoikeusneuvostossa oli myös kriittisiä ääniä, mutta ne kaikki on sittemmin hiljennetty. Suurin osa Putinia kritisoivista tahoista on joko vankilassa tai lähtenyt maasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja