"Putin tappaa lapsiamme" – yli 200 orpokodin lasta lähti pakoon Venäjän hyökkäystä

2:35
Näin orpokodin lapset saapuivat Lviviin lauantaina.

Yhteensä 215 lasta evakuoitiin orpokodista Ukrainan Zaporižžjan kaupungissa Venäjän hyökättyä paikalliseen ydinvoimalaan perjantaina.

Zaporižžjan kristillisen orpokodin lapset ja työntekijät saapuivat Lviviin lauantaina yli vuorokauden kestäneen junamatkan jälkeen. Uutistoimisto Reutersin haastattelemat lapset olivat väsyneitä, mutta juna-asemalla jaetut eväsleivät piristivät mieltä.

Orpokodissa asui lapsia taaperoista teini-ikäisiin. Pienimmät hakivat turvaa pehmoleluista, mutta itkua ei kuulunut.

Vanhemmat lapset auttoivat pienempien vahtimisessa, kun työntekijät laskivat kaikkien lasten olevan mukana ennen bussimatkaa Puolaan.

– Zaporižžjassa oli hirvittävää olla, kun hälytyssireenit soivat jatkuvasti ja jouduimme piileskelemään kellarissa, kertoo 16-vuotias Vladimir Kovtun.

Orpokodin johtaja Olha Kucher ei pystynyt pidättelemään kyyneliään lasten astellessa parijonoissa busseihin. Hän sanoo olevansa pahoillaan lasten puolesta.

– Putin yksinkertaisesti tappaa ihmisiä. En ymmärrä, miten venäläiset eivät voi uskoa, että meitä pommitetaan – meitä ja lapsiamme tapetaan, Kucher sanoo.

Yli 1,5 miljoonaa ihmistä on paennut Ukrainasta. YK:n mukaan vähintään 27 lasta on kuollut Venäjän hyökkäyksessä, mutta luku on todennäköisesti todellisuudessa suurempi.

Lue lisää aiheesta: 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja