Putin syyttää Ukrainaa Mariupolin evakuoinnin epäonnistumisesta: Venäjän mukaan Ukraina ei toiminut sovitusti

Rajuja pommituksia Kiovan lähistöllä - Mariupolin tulitauko ei taaskaan pitänyt 2:09
Rajuja pommituksia Kiovan lähistöllä – Mariupolin tulitauko ei taaskaan pitänyt.

Venäjän presidentti Vladimir Putin syyttää Ukrainaa Mariupolin satamakaupungin evakuointioperaation epäonnistumisesta. Kremlin mukaan Putin sanoi Ranskan presidentille Emmanuel Macronille, että Ukraina ei ole toiminut sovitulla tavalla.

MTV Uutiset seuraa Ukrainan tapahtumia hetki hetkeltä.

Löydät tuoreimmat uutiset uutispalvelustamme sekä MTV Katsomosta joka päivä. 

Ukrainan sodan uhreja voi auttaa monin tavoin. Tästä artikkelista löydät ajantasaista tietoa auttamisesta

Ukrainan tilanne aiheuttaa monenlaisia tunteita. Tästä artikkelista löydät tietoja siihen, miten hakea apua itselle tai läheisellesi. 


Presidentit keskustelivat Elysee-palatsin mukaan tänään puhelimessa tunnin ja kolme varttia Ukrainan tilanteesta.

Putinin mukaan "ukrainalaiset nationalistit" olivat eilen lauantaina estäneet siviilejä ja muiden maiden kansalaisia poistumaan Mariupolista ja Volnovahan kaupungista, vaikka tulitauosta oli hänen mukaansa ilmoitettu.

Lisäksi Putinin mukaan taukoa vihamielisyyksissä käytettiin joukkojen vahvistamiseen, Kreml kertoo presidentin sanoneen.

Ukraina: Venäläiset eivät kunnioittaneet tulitaukoa

Mariupol on ollut useita päiviä venäläisjoukkojen piirittämä. Kaupungista yritettiin evakuoida siviilejä ensimmäisen kerran lauantaina Venäjän kanssa sovitun tulitauon turvin.

Ukrainan viranomaiset pysäyttivät evakuoinnin, koska heidän mukaansa Venäjä jatkoi kaupungin ja sen lähialueiden pommittamista.

Ukrainan asevoimat syytti venäläisjoukkojen jättäneen myös tänään sunnuntaina kunnioittamatta tulitaukoa, kun siviilejä oli ollut tarkoitus evakuoida kaupungista, kertoi brittilehti Guardian.

Lue myös:

    Uusimmat