Mainos

Putin saapuu huomenna 4 000 asukkaan Punkaharjulle, vierailusta ei vielä merkkiäkään – "Huomenna pysytään poissa ruuhkista"

Huominen presidenttivierailu ei näkynyt aattopäivänä millään tavalla Punkaharjun keskustassa.

Vierailusta saattoi tehdä havaintoja vain jos pyrki Hotelli Punkaharjulle. Tie oli suljettu ja keskellä väylää oli kyltti "yksityistilaisuus".

Hotelli toivotti kyltissä asiakkaansa tervetulleeksi taas perjantaina, mutta ei kertonut yksityistilaisuuden luonteesta tarkemmin. Median kuvaukset hotellialueella oli estetty.

Punkaharjun keskustassa arki jatkui todella rauhalliseen tahtiin. Paikalliset asukkaat ja mökkivieraat toimittelivat kauppa-asioitaan.

– Eipä ole tullut kutsua. Jos olisi tullut, harkitsisin vakavasti osallistumista, vitsaili Ari Parviainen kesken asiointiaskareiden.

Saksassa asuva Parviaisen sisar Riitta Bennetz oli hyvin tietoinen vierailusta ja erittäin kiinnostunut myös presidenttien keskustelunaiheista.

– Mistähän siellä puhutaan. Sinne neuvonantajille ja avustajille tiedoksi, että pyrkisivät valmistelemaan keskusteluja muustakin kuin valtapolitiikasta.

– Rauhan säilyttäminen on tärkein asia ja sitten pitäisi keskustella taloudellisesta yhteistyöstä eikä pyrkiä vain vallan kasvattamiseen, Bennetz opasti presidenttejä.

Ari Parviainen tunnusti reilusti, että 18 kilometrin päästä Hiukkajoelta Rynnänrannasta lähdettiin tietoisesti asioille päivää ennen vierailua.

– Pysytään poissa huomisista ruuhkista. Varsinkin Savonlinnan suuntaan on hankala silloin liikkua.

Parviainen muistutti, että kauppasuhteissa ja pakotteissa Suomi on ollut pahin kärsijä.

– Kurittaa pitää, mutta se maksaa meille nyt paljon.

Sekä Bennetz että Parviainen uskoivat, että Punkaharju saa vierailusta runsaasti myönteistä julkisuutta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja