Putin piti vuotuisen linjapuheensa: "Ydinohjus kantaa minne tahansa maapallolla, mutta Venäjä ei ole aikeissa hyökätä"

Putin piti vuotuisen puheensa Kremlissä 2:02:27

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää tänään vuotuisen puheensa Venäjän parlamentille Kremlissä. 

Putin aloitti puheensa kello 11 Suomen aikaa. Hänen odotetaan kertovan maan tärkeimmistä sisäpoliittisista ja ulkopoliittisista tavoitteista.

Putin kävi puheessaan läpi sosiaalipoliittisia tavoitteita tuleville vuosille. Hänen mukaansa köyhien määrä on puolitettava lähivuosina ja venäläisten odotettavissa oleva elinikä nostettava monien länsimaiden tavoin yli 80 vuoteen. Putin antoi puheessaan myös vaalilupauksen, jonka mukaan äitien ja lasten tukia nostetaan seuraavalla kuusivuotiskaudella 40 prosenttia. Hän lupasi tukea myös koulutusta ja asunto-oloja. 

Jo ennen puhetta on esitetty kysymyksiä mahdollisten uudistuslupausten rahoittamisesta. Putinin näkemyksen mukaan valtiontaloutta on tehostettava ja verotusta tasapainotettava. Kasvua haetaan myös talouteen. Presidentin mukaan Venäjä on nostettava maailman viiden suurimman talouden joukkoon ensi vuosikymmenen loppuun mennessä. 

Putin sanoi puheessaan, että Krimin silta avataan liikenteelle lähikuukausien aikana. Putinin mukaan tiestön ylläpitoon pitäisi muutenkin käyttää rahaa kaksi kertaa enemmän kuin nykyisin. 

Putin esittelee videon kera myös Venäjän uusia mannertenvälisiä ohjuksia. Kantoraketit voivat kuljettaa tuhoaseen minne tahansa maapallolla. Presidentti muistuttaa kuitenkin, että Venäjä ei ole aikeissa hyökätä mihinkään maahan. Presidentti mainitsi puheessaan myös Syyrian sodan kehumalla Venäjän puolustuskykyä sota-alueella. 

Venäjän presidentti Putin vaikuttaa kärsivän flunssan oireista. Putinin ääni on painuksissa ja aika ajoin puhe keskeytyi yskimiseen. Putin puhuï Kremlin Manezhin salissa. Tilaisuus päättyi tunnin ja 57 minuutin jälkeen Venäjän kansallishymniin.

Lue myös:

    Uusimmat