Putin kommentoi sodan etenemistä ja tavoitteita ensi kertaa Ukrainan vastahyökkäyksen alettua: "Tämä voidaan katsoa varoitukseksi"

Venäjän presidentti Vladimir Putin vähätteli hymyssä suin Ukrainan erittäin nopeasti edennyttä vastahyökkäystä. Samalla hän varoitti Venäjän vastaavan voimalla, jos sen joukkoja painostetaan lisää.

Putin puhui Shanghain yhteistyöjärjestö SCO:n kokouksessa Uzbekistanissa ensimmäistä kertaa sodan etenemisestä Ukrainan menestyksekkään vastahyökkäyksen alettua.

Tosin Putin ei itse edelleenkään käyttänyt sanaa sota, vaan puhuu edelleen "erikoisoperaatiosta" tai Ukrainan konfliktista.

Putinin mukaan hyökkäys oli välttämätön askel, jotta lännen juoni Venäjän hajottamiseksi voitiin estää. Hän sanoi, että Moskovalla ei ole Ukrainassa kiire, ja tavoitteet pysyvät samana.

– Kiova on ilmoittanut aloittaneensa ja toimeenpanneensa vastahyökkäysoperaation. No, katsotaan miten se kehittyy ja lopulta päättyy, Putin sanoi.

Venäjän tappiot Ukrainan vastahyökkäyksen aikana ovat saaneet aikaiseksi Venäjän sisällä poikkeuksellisen äänekkään kritiikkivyöryn, jollaista ei sodan alettua ole nähty.

"Vastaus tulee olemaan vakavampi"

Ukraina on vastahyökkäyksensä aikana onnistunut vapauttamaan lukuisia Venäjän valtaamia alueita. Vastauksena Venäjä on puolestaan tehnyt iskuja infrastruktuuriin, mukaan lukien padon tuhoaminen Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin lapsuudenkaupunki Kryvyi Rihissä.

– Hiljattain Venäjän joukot ovat iskeneet herkkiin kohteisiin. Tämä voidaan katsoa varoitukseksi. Jos tilanne jatkaa tämänkaltaista kehitystä, vastaus tulee olemaan vakavampi, Putin sanoi.

Putinin mukaan Venäjä valtaa uusia alueita asteittain. Hänen mukaansa "erikoisoperaatiota" ei myöskään ole syytä muuttaa.

– Sotilasjohto arvottaa asioita tärkeysjärjestykseen – mutta päätehtävä pysyy muuttumattomana, ja se tullaan toteuttamaan. Päätavoite on koko Donbasin alueen vapauttaminen.

Lue myös:

    Uusimmat