Putin: Haluamme, että konflikti loppuu, mutta Ukrainan johto haluaa taistella

1:05
Näin Putin kuvaili Intian pääministeri Modille suhtautumistaan Ukrainan konfliktiin: "Teemme kaikkemme, että se loppuisi mahdollisimman pian"

Venäjän ja Intian johtajat tapasivat Uzbekistanissa perjantaina.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Intian pääministeri Narendra Modi tapasivat talous- ja turvallisuuspolitiikkaan keskittyneen Shanghain yhteistyöjärjestö SCO:n kokouksessa Uzbekistanissa.

Modi sanoi Putinille tapaamisessa, että "nyt ei ole aika sotia". Modi perusteli sanomaansa sillä, että ruoan, lannoitteiden ja polttoaineen saatavuus maailmassa on uhattuna.

– Tiedän, että tämä aika ei ole sodan aika, ja olen puhunut tästä sinulle puhelimessa, Modi sanoi.

Putin sanoi ymmärtävänsä pääministerin huolen.

Putin sanoi, että Venäjä haluaa “lopettamaan konfliktin Ukrainassa”, mutta hänen mukaansa Ukrainan johto haluaa taistella.

– Me teemme kaikkemme, jotta se (konflikti) loppuisi mahdollisimman nopeasti. Valitettavasti vastapuolen, eli Ukrainan johto on sanonut, että he eivät suostu neuvotteluihin, ja että he haluavat saavuttaa tavoitteensa sotilaallisesti, tai kuten he sanovat, taistelukentällä, Putin sanoi.

Asiasta uutisoi Reuters.

– Tiedän kantasi suhteessa Ukrainan konfliktiin, ja olen tietoinen huolestasi. Me haluamme kaiken tämän loppuvan mahdollisimman pian, Putin sanoi.

Kokoukseen osallistuvat Turkin, Venäjän, Kiinan, Iranin, Azerbaidžanin, Uzbekistanin, Tajikistanin, Kirgisian, Mongolian, Pakistanin ja Intian johtajat.

3:10
Putin: Emme ole menettäneet mitään Ukrainassa – näin Venäjän presidentti puhui sodasta ja pakotteista syyskuun alussa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja