Mainos

Putin kertoi presidenttihaaveistaan

Venäjän pääministeri Vladimir Putin on vihjannut, että hän saattaa olla palaamassa presidentiksi vuonna 2012. Putin totesi Kommersant-lehden tämänpäiväisessä haastattelussa, että hän on "muita kiinnostuneempi" vaalien tuloksesta.

Kommersantin toimittaja kysyi Putinilta, ovatko tulevat presidentinvaalit hänelle täysin yhdentekevät, koska hän on jo päättänyt kaikesta.

- Ei toki. Haluaisin sanoa, että ne kiinnostavat minua siinä missä muitakin, itse asiassa olen kiinnostuneempi niistä kuin muut. Mutta en halua tehdä tästä itselleni mitään pakkomiellettä, Putin sanoi.

Putin oli Venäjän presidenttinä vuosina 2000-2008. Perustuslaki esti häntä asettumasta ehdolle kolmatta kertaa peräkkäin, mutta hän voi asettua jälleen ehdolle 2012.

Putin puolusti myös voimankäyttöä mielenosoittajia vastaan ja antoi heille neuvon julkisuuspeliin:

- Miksi he eivät kutsu paikalle vain toimittajia ja kameroita? Tämän vuoksi nykyinen maailma on niin hyvä: voit sanoa jotain vaikka yleisen käymälän edessä ja koko maailma kuulee sinua, koska kamerat ovat paikalla.

Sankari-Putinin suosio korkealla

Venäjän presidentinvaalispekulaatiot nytkähtivät tänään reilun askeleen eteenpäin, kun sanomalehti Kommersant julkaisi pitkän kysymys-vastaus haastattelun, jossa pääministeri Putin pohti tulevaisuuttaan.

Pääministeri Putin on pysynyt tiiviisti venäläismedian valokeilassa pääministerinäkin. Lehdissä ja televisiossa on säännöllisesti näkynyt kuvia Putinista tainnuttamassa tiikeriä Venäjän Kaukoidässä, ratsastamassa paidattomana Siperian erämaassa tai sukelluskellossa Baikal-järven pohjassa. Tämän kevään ja kesän aikana Putin on nähty muun muassa silittämässä jääkarhua ja ohjaamassa metsäpaloa sammuttanutta lentokonetta.

Monien arvioiden mukaan Putin on julkisuuskampanjallaan pyrkinyt ylläpitämään kansansuosikin asemaansa Medvedevin presidenttiyden aikana. Sekä presidentti Medvedev että pääministeri Putin ovat sanoneet, että he eivät halua kilpailla keskenään presidentinvaaleissa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos Putin haluaa presidentiksi, Medvedev jää syrjään. Suosiolukujen mukaan ei ole mitään epäilystä siitä, kumpi voittaisi.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.