Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapaa Vladimir Putinin Venäjällä vielä tässä kuussa

Trumpin ja Kim neuvottelut päättyivät ennenaikaisesti ilman tuloksia 2:20
Kim Jong-un ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasivat helmikuussa Vietnamissa.

Kreml tiedottaa, että Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapaavat myöhemmin tässä kuussa.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapaa Venäjän presidentin Vladimir Putinin Venäjällä myöhemmin tässä kuussa, kertoo Kreml.

Kremlin verkkosivujen mukaan Kim saapuu Venäjälle Putinin kutsusta.

Kimin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ydinaseneuvottelut helmikuussa Vietnamissa epäonnistuivat. Kimin mukaan uusi tapaaminen on mahdollinen, jos Yhdysvallat muuttaa asennettaan Pohjois-Koreaa kohtaan.

Kreml ei kertonut sen paremmin tarkkaa tapaamispaikkaa kuin -aikaakaan, mutta mediassa arveltiin yleisesti, että johtajat tapaavat Venäjän Kaukoidässä.

Putin on pitkään kertonut haluavansa tavata Kimin. Kremlin edustajan Dmitri Peskovin mukaan Yhdysvaltain presidentti Trumpin neuvonantaja Fiona Hill on käynyt Moskovassa tapaamassa venäläiskollegaansa Juri Ushakovia.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Yhdysvaltain Pohjois-Korean erityislähettiläs Stephen Biegun on hänkin Moskovassa.

Pohjoiskorealaisten viranomaisten on niin ikään nähty tutkivan Vladivostokissa sijaitsevaa rautatieasemaa.

Venäjän ja Pohjois-Korean johtajat tapasivat edellisen kerran, kun Kimin edesmennyt isä, Kim Jong-il, matkusti Siperiaan ja tapasi silloisen Venäjän presidentin Dmitri Medvedevin vuonna 2011.

Artikkelia päivitetty 18.4.2019 kello 15.00: Tekstiä täydennetty.

Lue myös:

    Uusimmat