Mainos

Puolustusvoimien kirje reserviläiselle sisältää tärkeän tiedon sodanajan tehtävistä

Puolustusvoimat kiistää, että reserviläisille lähetettävä kirje olisi mitenkään yhteydessä Suomen vallitsevaan turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen.

Puolustusvoimat lähettää toukokuun alussa kaikille reserviläisille kirjeen. 

– Mitään ajallista tai asiallista yhteyttä juuri nyt vallitsevaan maailmanpoliittiseen tilanteeseen ei ole, vakuuttaa Pääesikunnan viestintäjohtaja Mika Kalliomaa. 

Suomalaista asevelvollisuutta selvittänyt Siilasmaan työryhmä suositti Kalliomaan mukaan jo vuonna 2010 yhteydenpidon parantamista reserviin. Kirjeen lähettämisestä päätettiin vuonna 2013.

Reserviläisille ensi kuussa lähtevä kirje onkin luonteeltaan informatiivinen. 

– Kerromme reserviläisille, mikä heidän roolinsa on sodan aikana. Jos siinä on joitakin korjattavia asioita, toivomme, että reserviläiset ovat meihin yhteydessä. Kaikki perustuu tietenkin vapaaehtoisuuteen. 

Reserviläisille on tarkoitus kertoa myös Puolustusvoimissa järjestettävästä lisäkoulutuksesta. 
-Meillähän on mahdollisuus tehdä vapaaehtoisia harjoituksia eli kehittää omaa osaamista, mikä myös vaikuttaa sodanajan tehtäviin ja sijoituksiin.

Koulutusjärjestelmä Puolustusvoimissa perustuu velvoittaviin kertausharjoituksiin, vapaaehtoisiin maanpuolustuskoulutuksen antamiin koulutustapahtumiin sekä omaehtoiseen osaamisen kehittämiseen.
 
– Nämä kaikki kolme tietä ovat jatkossakin käytössä sodanajan osaamisen kehittämisessä. 

Kertausharjoitusten määrä Puolustusvoimissa on viime aikoina ollut kasvussa. Kalliomaa kiistää, että kirjeellä olisi mitään suoraa yhteyttä myöskään kertausharjoituksiin. 
– Ainoastaan se, että yhteystiedot olisivat ajan tasalla. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.