Mainos

Puolustusvoimat vaatii Yleltä oikaisua kaksoiskansalaisten kohtelua koskevasta uutisoinnista

2:13

Puolustusvoimat vaatii Yleä oikaisemaan Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia koskevaa uutisointia. Puolustusvoimien mukaan Yle on vahingoittanut Puolustusvoimien mainetta uutisoinnilla, joka sen mukaan on virheellistä ja harhaanjohtavaa.

Puolustusvoimien viestintäjohtaja, kommodori Jan Engström sanoo, että Puolustusvoimat vaatii oikaisua muun muassa väitteeseen, jonka mukaan Puolustusvoimissa olisi otettu käyttöön omat toimintatavat eikä jääty odottamaan lakimuutosta.

Venäjän mediassa Ylen uutisesta ei noussut hälyä

Ylen uutinen Venäjän ja Suomen kaksoiskansalaisten asemasta Puolustusvoimissa ei saanut suurta näkyvyyttä Venäjällä. Uutisen julkaisupäivänä tiistaina siitä kirjoittivat lähinnä uutistoimistot Tass, Regnum ja RIA Novosti.

Tass kertoi myös sen, että puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kiistää erityisohjeiden olemassaolon. Lisäksi siteerattiin Niinistön kommenttia, jonka mukaan sotilasvirkoja täyttäessä kaksoiskansalaiset pitäisi hänen mielestään sulkea ulos.

Keskiviikkona suurin Suomea koskeva uutinen koski Venäjällä jo kahvia. Alkuiltaan mennessä kaksoiskansalaisuusasiasta oli julkaissut juttuja muutama pienehkö uutissivusto.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Riikka Venäläinen sanoo, että oikaisuvaatimus on vastaanotettu ja Yle käsittelee sen rauhassa normaalin prosessin mukaisesti.

– Tämä on aika yksityiskohtainen oikaisuvaatimus ja me käsittelemme sen kaikessa rauhassa.

Venäläinen sanoo, ettei kommentoi keskeneräistä asiaa enempää.  
Yle kertoi eilen, ettei Puolustusvoimat ole viime aikoina ottanut töihin Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia. Lisäksi Ylen mukaan varusmiespalvelukseen tulevien Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisten koulutusta rajoitetaan.

Puolustusvoimien tiedotteessa sanotaan, että jos joku Puolustusvoimissa olisi antanut Ylen kertoman ohjeen, hän on ylittänyt toimivaltuutensa. Tässä tapauksessa asia selvitetään, tiedotteessa todetaan.

Engströmin mukaan vielä ei ole mietitty sitä, miten menetellään, jos Yle ei oikaise uutisointiaan.

– Me olemme lähteneet siitä, että Yle vastuullisena toimijana tutkii meidän vaatimuksemme ja tekee siitä johtopäätökset ja vastaa siihen. Sitten katsotaan miten toimitaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja