Mainos

Rötöslista pitenee – James Mashiria epäillään myös törkeästä vammantuottamuksesta

Humalassa kolaroinutta majuri James Mashiria epäillään nyt myös törkeästä vammantuottamuksesta, kertoo poliisi. Muita tutkittavia rikosnimikkeitä ovat rattijuopumus ja törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Tutkinnan uudesta rikosnimikkeestä kertoi aiemmin Ilta-Sanomat. Somesotilaana ja aktiivisena turvallisuuspoliittisena keskustelijana tunnettu Mashiri ajoi päihtyneenä kolarin viikonloppuna Turussa.

Puolustusvoimat on käynnistänyt virkamiesoikeudellisen arvioinnin juopuneena kolaroineen majurin James Mashirin tapauksesta.

Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen vt. tiedotuspäällikkö Antti Siukola kertoo, että viime vuosikymmenien aikana Puolustusvoimissa ketään ei ole erotettu pelkästään ensimmäistä kertaa tapahtuneen rattijuopumuksen takia. Siukolan mukaan jokainen virkamiesoikeudellinen tapaus arvioidaan erikseen.

Työoikeuden professori Seppo Koskinen Turun yliopistosta arvioi STT:lle eilen, että rattijuopumus voisi johtaa upseerilla virkasuhteen irtisanomiseen tai jopa purkamiseen.

Twitterissä myös puolustusministeri Jussi Niinistön (ps.) erityisavustaja Petteri Leino otti asiaan kantaa jo eilen.

– Näistä täysin tuomittavista teoista on ammattisotilaiden osalta sen verran aiempia tapauksia, ettei virkasuhde voi jatkua tämän jälkeen, Leino tviittasi.

Leino sanoi STT:lle tänään, että ei halua kommentoida asiaa.

Kolari oli raju

Mashirin ajama kolari oli raju. Hän menetti autonsa hallinnan tien kaarteessa, ajautui viheralueen yli vastaantulevien kaistalle ja törmäsi toiseen autoon. Törmäyksen jälkeen Mashirin auto sinkoutui toisen auton yli ja pyöri katon kautta ympäri.

Vastaan tulleen auton kuljettaja loukkaantui ja joutui sairaalaan.

Poliisi julkaisi kolarin kuvauksen jo lauantaina. Rikoskomisario Jaakko Haukka vahvisti MTV Uutisille tänään aamulla, että kyse on samasta tapauksesta, jonka Mashiri on tuonut julkisuuteen.

Mashiri kertoi juovuksissa ajamastaan kolarista Twitterissä eilen. Hän itse luonnehti törmäystä nokkakolariksi tai osittaiseksi sivutörmäykseksi.

Mashiri toimii Puolustusvoimien logistiikkalaitoksella osastoesiupseerina. Hän on tunnettu turvallisuuspolitiikan kommentaattori, koska kirjoittaa aiheesta omassa blogissaan sekä osallistuu aktiivisesti keskusteluun muualla mediassa.

Otsikkoa ja juttua päivitetty 15:10

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.