Esplanadilla vappuna kaahannut mies on yhä ministeriön palveluksessa ja saa palkkaa – miehen työsuhteen puntarointi odottaa käräjätuomiota

Tältä näytti Helsingin vappujuhlinnan keskellä tapahtuneen onnettomuuden kiinniottotilanne – kiinniotettu huusi kovaäänisesti 1:51
Tältä näytti Helsingin vappujuhlinnan keskellä tapahtuneen onnettomuuden kiinniottotilanne – kiinniotettu huusi kovaäänisesti.

Vappuaattona Pohjoisesplanadilla Helsingin keskustassa kolaroinut ja vaaratilanteita aiheuttanut kolmekymppinen mies on yhä valtiovarainministeriön palveluksessa.  

Kaahauksesta epäilty mies on valtiovarainministeriön neuvotteleva virkamies. Ministeriön viestintäjohtaja Johanna Vesikallion mukaan mies on edelleen ministeriön palveluksessa.

– Kyseinen virkamies on valtiovarainministeriön palveluksessa ja hän saa ministeriöstä palkkaa. Virkasuhteen kohtaloon vastauksena se, että VM seuraa tilannetta ja hänen asemaansa käsitellään käräjäoikeuden antaman tuomion jälkeen, Vesikallio kertoo sähköpostitse MTV Uutisille.

Vesikallion mukaan kyseinen virkamies ei tee tällä hetkellä virkansa mukaisia työtehtäviä.

– Hänen poissaolonsa syy on salassa pidettävä tieto.

Virkamiehen asemasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Vappuaaton kaahauksessa loukkaantui kolme ihmistä, joista yksi oli kovaa ylinopeutta ajanut virkamies itse. Myös useita autoja vahingoittui. Vahingot nousivat kymmeniin tuhansiin euroihin.

Tapahtumat alkoivat, kun poliisipartio näytti kuljettajalle pysähtymismerkkiä Pohjoisrannassa. Epäilty ei noudattanut poliisin pysähtymiskäskyä.

Kuljettaja suuntasi kohti Pohjoisesplanadia, jossa oli runsaasti ihmisiä vappujuhlinnan takia. Poliisi ei ajanut häntä takaa.

Epäilty törmäsi autollaan toiseen autoon osoitteen Pohjoisesplanadi 37:n kohdalla.

Esitutkinta yhä kesken 

Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, vammantuottamuksesta, virkamiehen vastustamisesta ja niskoittelusta. Tekohetkellä hän ei ollut päihtynyt.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lasse Lagerbohm kertoo MTV Uutisille, että kaahauksen esitutkinta on edelleen kesken. Jutussa on ollut poikkeuksellisen paljon kuultavia, mutta poliisi arvioi esitutkinnan valmistuvan noin kuukauden sisään. Tämän jälkeen se lähtee syyttäjälle syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat