Mainos

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Kanerva: Ymmärsin, ettei USA:lle ole esitetty sotaharjoituskutsua

13:30

Puolustusministeri Jussi Niinistön (sin.) mukaan puolustusvaliokunta on antanut hänelle sekä kritiikkiä että kehuja 2020-luvun alkuun kaavaillusta pääsotaharjoituksesta.

– Kehuja ja kritiikkiä oli äsken tarjolla. Kritiikkiäkin tuli totta kai, mutta tuli paljon kehujakin, Niinistö sanoi valiokunnan kuulemisen jälkeen puoliltapäivin.

Ministeri Niinistön mukaan väärinkäsityksiä on ollut siitä, millainen sotaharjoitus Suomeen on suunnitteilla.

Julkisuudessa on myös keskusteltu siitä, onko puolustusministeri edennyt harjoituskaavailuissa liian vauhdikkaasti suhteessa muuhun hallitukseen ja presidenttiin.

Suomen pääsotaharjoitus voisi olla Ruotsissa hiljattain pidetyn suuren Aurora-harjoituksen kaltainen. Niinistön mukaan harjoitukseen voisi osallistua 20 000 sotilaan kokoonpano.

Kanerva: Yhdysvaltoja informoitu

Puolustusvaliokunnan puheenjohtajan Ilkka Kanervan (kok.) käsitys on, että Yhdysvaltoja on informoitu ajatuksesta järjestää Suomessa suuri sotaharjoitus, johon osallistuisi myös muita maita.

Kanerva sanoo ymmärtäneensä, ettei puolustusministeri Niinistö kuitenkaan ole esittänyt varsinaista kutsua Yhdysvaltain puolustusministerille James Mattisille asiasta.

– Sellaista ei ole kai tapahtunut, että hän (Niinistö) olisi kutsunut (harjoitukseen). Hän on informoinut Mattisia siitä, että meillä on tällainen ajatus olemassa, mutta ymmärsin niin, ettei hän ole esittänyt kutsua tällaiseen sotaharjoitukseen, Kanerva sanoi ministerin kuulemisen jälkeen eduskunnassa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.