Mainos

Turvapaikanhakijoiden häirintähuhuille löytyi selitys – poliisi lopetti tutkinnan

Keskusrikospoliisi on lopettanut esitutkinnan, jossa kuutta irakilaista turvapaikanhakijaa epäiltiin julkisesta kehottamisesta rikokseen.

Poliisi sai uutena vuotena Aavarannan vastaanottokeskuksesta Kirkkonummelta vihjeen, että miesjoukko oli lähdössä Helsinkiin hulinoimaan ja raiskaamaan.

Huhujen mukaan Kirkkonummella suunniteltiin samanlaista häirintää kuin Saksan Kölnissä, jossa tuhannen ulkomaalaismiehen joukko ahdisteli ja ryösti naisia uudenvuodenyönä.

Poliisi pidätti uudenvuodenaattona kuusi irakilaismiestä Aavarannan vastaanottokeskuksessa yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi. Epäillyt olivat kaksi vuorokautta pidätettyinä.

STT uutisoi tammikuussa, että kyse saattoi olla sunnimuslimien shiioista levittämistä raiskaushuhuista eikä tällaisia suunnitelmia todellisuudessa ollut.

Poliisi teki koti- ja laite-etsintöjä ja kuuli 14:ää henkilöä. Esitutkinta päätettiin, koska näyttöä ei löytynyt ja julkisen rikokseen kehottamisen tunnusmerkistö ei täyttynyt. Henkilöitä ei enää epäillä rikoksesta eikä asia siirry syyteharkintaan.

Keskusrikospoliisin lopettamasta esitutkinnasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat. Lehden mukaan todistajina kuullut sunnimuslimit olivat kertoneet huhuja shiioista, eikä epäiltyjen suunnitelmista löytynyt näyttöä.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.