Mainos

Puolustusministeri Niinistö: Kansliapäällikön vaihdolla ei yhteyttä sotaharjoituksiin

Venäläismediassa leviää Iltalehden analyysiin pohjautuva tieto, jonka mukaan kenraali Arto Räty olisi syrjäytetty puolustusministeriön kansliapäällikön paikalta Suomen ja Yhdysvaltain yhteisten sotaharjoitusten takia.

Arto Räty joutui jättämään kansliapäällikön viran viime syksynä.

Iltalehden analyysissä todetaan, että sotaharjoitukset olisivat johtaneet puolustusministeriön silloisen kansliapäällikkö Arto Rädyn potkuihin viime syksynä. Lehden mukaan puolutushallinto oli jättänyt avaamatta harjoitusten todellisen luonteen Suomen hallitukselle. 

Venäläismedia kiinnostui asiasta ja oikoi mutkat suoriksi.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan presidentti Sauli Niinistö olisi kieltäytynyt jatkamasta kenraali Rädyn sopimusta.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kiistää yhteyden harjoituksiin. 

– Kansliapäällikön vaihdolla ja näillä kansainvälisillä harjoituksilla, joista viime keväänä syntyi tämä kohu mediassa ei ole mitään tekemistä keskenään, Niinistö sanoo.  

Ministeri Niinistön mukaan Iltalehden analyysissä ei ole mitään totuuspohjaa. Toiseksi tasavallan presidentti ei osallistu kansliapäällikkötason valintoihin. 

Hallitus nimitti nykyisen kansliapäällikkö Jukka Juustin kansliapäällikön virkaan syyskuussa 2015. Sotaharjoitukset puolestaan hyväksyttiin Niinistön mukaan vasta nimitttämisen jälkeen. 

– Harjoitussuunnitelma hyväksyttiin poliittisessa päätöksenteossa vasta loppusyksystä 2015 ja kohu syntyi vasta viime keväänä, joten näillä asioilla kansainvälisellä vaihdolla ja kansaivälisillä harjoituksilla ei tosiaan ole mitään tekemistä keskenään, Niinistö sanoo. 

Suomen ja Yhdysvaltojen suhteita seurataan venäläismediassa tiiviisti. Ministeri Niinistö harmittelee syntynyttä kohua. 

– Venäjän mediassa tartutaan hanakasti tämäntyyppisiin asioihin ja käytetään niitä sitten omien tarkoitusperien pönkittämiseksi, Niinistö sanoo. 

– On harmillista, että tästä spekulaatiokolumnista on syntynyt kohu maan rajojen ulkopuolelle. Aivan tarpeetonta sinällään tästä asiasta uutisoiminnen tässä muodossa on ollut, ministeri jatkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.