Puolustusministeri Kaikkonen: Tällaista oppia Suomi on ottanut Ukrainan sodasta – ammusvarastojen on oltava kunnossa

Suomen puolustusta vahvistetaan lisärahalla 40:36
Katso video: Ukrainan sota on puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan osoittanut, että puolustustarvikkeiden, ammusvarastojen ja maanpuolustustahdon on oltava kunnossa.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) kertoo käyneensä tarkkaan läpi Puolustusvoimille ehdotettujen lisämäärärahojen perustelut ja vakuuttaa, että perusteet ovat pitävät.

Kaikkonen kuvaa kokonaisuutta siten, että Suomi laittaa varastot kuntoon ja pitää puolustuksensa kunnossa.

Kaikkosen mukaan Suomen puolustus on ollut ennestään hyvässä kunnossa, mutta Ukrainan sodan myötä kaikki entinen on haastettu. Ukrainan sota on hänen mukaansa osoittanut, että puolustustarvikkeiden, ammusvarastojen ja maanpuolustustahdon on oltava kunnossa.

Kaikkosen mukaan lisäpanostusten tavoitteena on varmistaa, ettei sota tule koskaan Suomen rajoille.

Hallituksen kehysriihessä tekemät rahoituslinjaukset ovat iso mutta tarpeellinen lisäpanostus Suomen puolustuskykyyn, luonnehtii Puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen.

Kivisen mukaan puolustusmateriaalihankinnoilla täydennetään pitkällä aikavälillä syntyneitä vajeita ja puutteita. Puolustusvoimat aikoo kasvattaa ampumatarvikkeiden ja varaosien varastomääriä pysyvästi.

Hallitus linjasi eilen miljardiluokan satsauksista Puolustusvoimille. Valtaosa rahoituksesta kohdistuu tarvikehankintoihin. Rahoitus mahdollistaa myös henkilöstölisäyksiä, jotka Kivisen mukaan käynnistyvät välittömästi.

Lue myös:

    Uusimmat