Puolustusministeri Kaikkonen: Irak-liittouma pitäisi saada koolle arvioimaan rauhanturvaoperaation jatkoa

Suomi osallistuu Yhdysvaltain johtamaan OIR-operaatioon noin 80 sotilaalla. Koulutustoiminta Irakissa on toistaiseksi keskeytetty.

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan kaikkien Irakin rauhanturvaoperaatioon osallistuvien maiden olisi hyvä pian kokoontua yhteen pohtimaan operaation jatkoa.

Operaation tulevaisuus on ollut epävarma sen jälkeen, kun Irakin parlamentti kaksi viikkoa sitten vaati ulkomaisten sotilaiden karkottamista maasta.

– On tärkeää, että tilannetta arvioidaan koko liittouman kanssa yhtäaikaa. Ei niin, että kukin päättää mitä parhaaksi näkee, vaan pyritään yhteisiin ratkaisuihin. Tässä suhteessa jokin tapaaminen tai kokouskin voisi olla lähitulevaisuudessa paikallaan, Kaikkonen sanoo MTV:n Uutisextran haastattelussa.

“Omasuojaa parannettu”

Irakin Erbilissä olevat suomalaisjoukot odottavat nyt tietoa siitä, miten tilanne kehittyy. Iranin viime viikolla tekemän ohjusiskun jälkeen tukikohdan suojausta on Kaikkosen mukaan parannettu.

Normaaliin operaatiotoimintaan ei voida palata, ennen kuin Irakilta saadaan selkeää vihreää valoa.

– Nyt tarvittaisiin Irakin hallinnolta signaali siitä, että olemme tervetulleita jatkamaan työtä siellä. Ja toisaalta siitä, että voidaan riittävällä tavalla turvata operaation jatkuminen.

– Toimintaa terrorismia, ISIS:iä vastaan on tarvetta jatkaa, mutta haluamme olla varmoja siitä, että se voidaan tehdä riittävän turvallisissa olosuhteissa, Kaikkonen sanoo. 

Antti Kaikkosen haastattelu Uutisextra-ohjelmassa lauantaina 18.1. klo 19.10 MTV3-kanavalla ja mtv.fi:ssä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja