Mainos

Puolustusministeri ihmettelee sotaharjoitus-kritiikkiä: Avun antamista ja vastaanottoa on syytä harjoitella

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) sanoo olevansa hieman yllättynyt voimakkaasta kritiikistä, jota ehdotus Suomessa järjestettävästä suuresta kansainvälisestä sotaharjoituksesta on saanut osakseen.

Ruotsissa on parhaillaan käynnissä Aurora 17 -harjoitus, jossa testataan muun muassa maan kykyä vastaanottaa ulkomaista sotilaallista apua.

Myös Suomi osallistuu Aurora-harjoitukseen. Niinistön mukaan kotimaan puolustuksen kannalta on kuitenkin elintärkeää, että sitä harjoitellaan Suomessa ja Suomen oloissa.

– Ja mikäs sen parempaa kuin yhdessä kumppanimaiden kanssa. Samalla tulee tämä Puolustusvoimien uusi lakisääteinen tehtävä, kansainvälisen avun antaminen ja vastaanottaminen, harjoiteltua. Pitäisin tärkeänä, että tähän suuntaan kuljettaisiin, Niinistö sanoi STT:lle.

Valtakunnallisen maanpuolustuskurssin avajaisissa maanantaina puhunut puolustusvoiman komentaja, kenraali Jarmo Lindberg korostaa Itämeren alueen suurten samanaikaisten sotaharjoitusten oleva asevoimien normaalia toimintaa.

Lisääntynyt sotilaallinen toiminta tosin lisää riskejä tahattomiin väärinymmärryksiin ja välikohtauksiin.

– Tämän vuoksi on ollut tärkeää, että harjoituksista ja niiden toimeenpanosta on tiedotettu laajasti julkisuuteen, kenraali Lindberg sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.