Mainos

Puolustusministeri ehdotti naisten asepalveluksen jäädyttämistä : "Halusin herätellä kansaa, naiset oli säästöpaketissa yksi ehdotus"

7:59

Puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan puolustusmenoista ei ole tarpeellista säästää. Menoja olisi hänen mukaansa päinvastoin lisättävä.

Katso yllä olevalta videolta millaisia säästöjä puolustusministeri Jussi Niinistön mukaan saataisiin, jos naisten asepalvelus keskeytettäisiin vuodeksi.

– Viime vaalikaudella puolustusmenoista leikattiin kymmenys pois. Sillä tavalla aiheutettiin toiminnan tason notkahdus ja sitä on yritetty tällä vaalikaudella paikata, Huomenta Suomessa vieraillut Niinistö totesi.

Niinistö sanoi viime viikon lopulla, että naisten asepalvelus voitaisiin keskeyttää määräajaksi säästösyistä. Ministerin mukaan kyse ei ole sukupuolikysymyksestä.

– Nyt puhutaan 2020-luvun säästöistä, joihin halusin herätellä kansaa. Naiset oli säästöpaketissa yksi ehdotus. 

Niinistö kertoi nostaneensa naisten varusmiespalveluksen mahdolliseksi säästökohteeksi, koska se ei ole pakollinen, kuten miesten varusmiespalvelus.

– Jos ei haluta toiminnan tasosta säästää, niin sitten yritetään säästää niistä, jotka eivät ole lakisääteisiä, hän perusteli Huomenta Suomessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.