Mainos

Puolueet eri mieltä TV-luvasta

Hallitus joutuu todennäköisesti äänestämään siitä, kumpi loppusuoralle päässeistä hakijoista saa luvan uuteen tv-kanavaan. Hallituspuolueet eivät ole löytäneet asiassa yhteistä näkemystä. Liikenneministeri Tuula Linnainmaa (kok.) esitteli kanavahankkeen nykytilaa SDP:n ja kokoomuksen eduskuntaryhmille tänään.

Kokoomus on kallistumassa Ruutunelosen taakse, mutta SDP:n ryhmässä on myös A4:llä kannatusta. Valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) mukaan kokoomus on kiinnittänyt aika paljon huomiota hakijoiden taustavoimiin. Myös kotimaisuus on otettu esille keskustelussa.

RKP aikoo seistä A4:n takana loppuun saakka. Eurooppa-ministeri Ole Norrbackin (r.) mielestä luvan antaminen Ruutuneloselle olisi ristiriidassa hallituksen aiemmin hyväksymän periaatteen kanssa. Sen mukaan uusi kanava ei saa johtaa viestinnän keskittymiseen. Norrbackin mielestä saippuaoopperoita ja visailuja ei tarvita enempää. Myös vihreät pitävät A4:n ohjelmapoliittisia tavoitteita parempina kuin Ruutunelosen kaavailuja.

RKP ja vihreät vierastavat lisäksi mainosradiolupaa havittelevaa MTV:n, Aamulehden ja puolueiden Suomen Uutisradiota, jota Linnainmaa luonnehti kokoomuksen ryhmässä varteenotettavaksi hakijaksi.

Vasemmistoliiton ryhmän keskustelussa arveltiin, että eurooppalaisen viestintäkapitalismin (A4) tukeminen olisi vähemmän haitallista kuin kotimaisen alan keskittymisen suosiminen. Varapuheenjohtaja Outi Ojala (vas.) muistutti, että ryhmä pitää edelleen kyseenalaisena ylipäätään luvan myöntämistä vanhan analogisen tekniikan pohjalta.

Useat eduskuntaryhmät ovat korostaneet sitä, että kanavan digitalisointiin sitoutumisesta on tehtävä selkeä luvan ehto. Liikenneministeri Linnainmaan mukaan tänään käydyt keskustelut eivät tuoneet asiaan mitään uutta. Hallituksen sisällä ei vielä ole sovittu, milloin ratkaisu tuodaan iltakouluun. Hallintoministeri Jouni Backman (sd.) sanoi selostavansa hanketta SDP:n ryhmälle vielä ensi viikolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.